Öğrenme Şenliği başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrenme Şenliği başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 17:23

Öğrenme Şenliği başlıyor

Haberin Devamı

DENİZLİ Ticaret Odası'nın (DTO) düzenleyeceği Öğrenme Şenliği'nde 19 halk eğitim merkezi eğitmeni, dokuma, ebru kursu, osmanlıca, ahşap oyma gibi 39 farklı meslek dalları hakkında vatandaşlara bilgiler aktaracak.

Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan Öğrenme Şenliği ile ilgili protokol bugün Vali Ahmet Altıparmak'ın da katıldığı törenle imzalandı. 3-5 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan şenlikte dokuma, ebru kursu, Osmanlıca, ahşap oyma, taş boyama ve leblebi yapımı gibi 39 alanda yapılan kurslar vatandaşlara anlatılacak. Törende konuşan DTO Başkanı Uğur Erdoğan, "Hayat boyu öğrenmeyi, DTO önünde kurulacak 19 ilçenin halk eğitim merkezlerinin yer alacağı stantlarda aktarmayı planlıyoruz. 3, 4 ve 5 Mayıs tarihlerinde 3 gün süreyle DTO önünde stantlarda Denizli'nin her ilçesini temsilen 19 Halk Eğitim Merkezi görevlisi usta öğreticiler yer alacak" dedi.

Vali Ahmet Altıparmak, bilim ve teknolojideki hızlı gelişmelerin, toplumda bazı değişimlere neden olduğunu vurgulayarak, "İnsanoğlunun ömrü doğumdan ölüme kadar öğrenmekle geçer. Toplumda öğrenme kültürünü yaygınlaştırmak, farkındalığı arttırmak ve öğrenmeye erişimi sağlamak amacıyla düzenlenen Öğrenme Şenliklerini Denizli'de ilk defa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Denizli Ticaret Odamız işbirliği ile düzenleyeceğiz. Bu etkinlikler sayesinde vatandaşlarımızda öğrenme merakı uyandırmayı, onların öğrenmeye karşı ilgilerini arttırmak ve eğlenerek öğrenmeleri hedefleniyor" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!