Merkezefendi'de 6 bin çocuk yüzme öğrenecek

Güncelleme Tarihi:

Merkezefendide 6 bin çocuk yüzme öğrenecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2016 12:06

Merkezefendi'de 6 bin çocuk yüzme öğrenecek

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Merkezefendi İlçesi'nde, belediye tarafından iki ayrı okulun bahçesine kurulan portatif yüzme havuzları ile 6 bin çocuğa ücretsiz yüzme eğitimi verilecek. Yaz sonunda yüzme öğrenen çocuklar, sertifika alacak.
Merkezefendi Belediyesi, ilçe merkezinin 12 noktasına portatif havuz kuruyor. Kavurucu sıcakları unutturmak ve çocuklara yaz tatili boyunca güzel günler yaşatmak için kolları sıvayan Merkezefendi Belediyesi, onların yüzme öğrenmesini de sağlayacak. Uzman yüzme hocalarının nezaretinde yüzme öğrenecek olan tüm çocukların yararlanabilmesi için havuzlar, 12 ayrı okulun bahçesine kurulacak. Derinliği 1.20 metre olacak olan havuzların hijyeni de uzmanlarca sürekli olarak kontrol edilecek.
Yaz ayı süresince yüzme öğrenmek isteyen 6-13 yaş arası çocuklar, 15 Haziran tarihinden itibaren 12 noktada kayıtlarını yaptırabilecek. Kayıt sonrasında öğrencilere Merkezefendi Belediyesi tarafından çanta, havlu ve bone hediye edilecek.
AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, her kesimden tüm çocukların bu imkandan yararlanmasını istediklerini belirterek, "Geçtiğimiz yıl binlerce çocuğumuz, kurduğumuz portatif yüzme havuzlarında uzman yüzücülerden eğitim alarak yüzmeyi öğrendi. İçlerinden yetenekli olanlar profesyonel spora yönlendirildi. Bu yıl da 6 bin çocuğumuza yüzme öğretmek istiyoruz" dedi.
Yüzme havuzu kurulacak olan okulların isimleri şu şekilde: Katip Çelebi İlkokulu, Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu İlkokulu, Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hacı Ahmet Paralı İlkokulu, İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi, Sevindik Şehit Hasan Eser Ortaokulu, Zaferiye Abalıoğlu İlkokulu, Mükerrem Eke Mehmet Eke İlkokulu, Üçler İlkokulu, Kazım Kaynak Anadolu Lisesi, Namık Kemal Ortaokulu, Arif Yalınkaya İlkokulu.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!