Meme kanseri olan 'Miskin'e operasyon

Güncelleme Tarihi:

Meme kanseri olan Miskine operasyon
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 14:57

Meme kanseri olan 'Miskin'e operasyon

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'nde meme kanseri olduğu belirlenen 'Miskin' adlı sokak köpeği, ameliyat edildi, göğsündeki kitle alındı.
Hacıeyüplü Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, baygın olarak yerde yatarken bulduğu bir sokak köpeğini, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'ne getirildi. Klinikte veteriner hekimler tarafından yapılan muayenede, sokak köpeğinin memesinde büyük bir kitle tespit edildi. Miskin adı verilen köpeğin sağlık durumu kötüleşti. Miskin, Sokak Hayvanları Kliniği veteriner hekimleri Emine Dangal ve Hasan Kılıç tarafından ameliyat edildi. Ameliyatla Miskin'in memesindeki kanserli kitle alındı.
Ameliyatın ardından iki hafta klinikte tedavisi ve bakımı yapılan Miskin, sağlığına kavuştuktan sonra Hacıeyüplü Mahallesi'nde doğal yaşam alanına tekrar bırakıldı. Sokak Hayvanları Kliniği veteriner hekimi Emine Dangal, sokak köpeğinin vatandaşlar tarafından baygın halde getirildiğini, yaptıkları muayenede memesinde büyük bir kanserli kitle belirlediklerini ve ameliyata karar verdiklerini söyledi. Dangal, köpeğin ameliyatla memesindeki kitlenin alınıp, bakım ve tedavisi yapıldıktan sonra yaşadığı bölgeye bırakıldığını belirtti.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!