Güncelleme Tarihi:
DENİZLİ'nin Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Gastronomi Topluluğu'nun organizasyonuyla, 10 Mart'ta, 'Yöresel Gastronomi Festivali' yapılacak.
Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAÅžKAPON) ve Denizli Aşçılar ve Pastacılar DerneÄŸi'nin iÅŸbirliÄŸiyle Pamukkale Ãœniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak 'Yöresel Gastronomi Festivali'nde; panel, konferans, yöresel yemek sunumları, coÄŸrafi iÅŸaretli ürünlerin tanıtımları, sergi ve workshop gibi birçok etkinliÄŸin yer alacak. Festivalde TAÅžPAKON 7 bölge federasyonu ile yer alırken, Türkiye ve K.K.T.C 'den yaklaşık 40 üniversite katılım saÄŸlayacak.Â
TAŞPAKON Genel Başkanı Gökhan Tufan, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, Beykent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Esat Özata, Gastronometro Direktörü Maximilian Thomae ve diğer katılımcılar festival çerçevesinde düzenlenecek panele katılarak deneyimlerini aktaracak. Festivale katılanlar ayrıca Yemek Stilisti ve Fotoğrafçı Mesut Erdoğan'ın "Yöresel Gastronomi Fotoğraf Sergisi"ni de gezebilecek.
PAÜ Gastronomi Topluluğu Başkanı Emre Erdönmez, festivale büyük bir katılım beklediklerini belirterek, "Gastronomi Topluluğu olarak 2013 yılından bu yana beklentilerin üstünde bir büyüme hızı göstererek yoluna devam ediyor. PAÜ bünyesinde sayısız etkinliğe imza attık ve ileriki dönemler içinde oldukça renkli organizasyonlar yapmayı planlıyoruz" dedi.
Deniz TOKAT / DENÄ°ZLÄ°, (DHA)
FOTOÄžRAF
Â
Â