Güncelleme Tarihi:
DENİZLİ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen arı yetiştiriciliği kursunu tamamlayan 173 kursiyere, son olarak uygulamalı eğitim verildi.
Arı yetiştiriciliği kursunun uygulamalı eğitimi Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kampüsünde verildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Arıcılık Teknikeri Selim Dutar tarafından haftada 2 gün olarak verilen teorik eğitimin ardından son eğitim uygulamalı olarak verildi. İl Müdürü Sezgin Kutlu, arıcılığın bölgede önemli tarımsal faaliyet olduğunu belirterek, "Kurslara yoğun ilgi oldu. 2015-2016 eğitim yılında 3 kurs planı yaptık ve toplam 173 kursiyerimiz belge almaya hak kazandı. Bu kurslardan amacımız ülkemiz ve ilimiz bitki florasından azami ölçüde yararlanarak insan sağlığı açısından önemli olan arı ve arı ürünleri olan bal, bal mumu, polen, arı sütü, propolis, arı zehiri üretimini artırmak, gezginci arıcılığı yaygınlaştırmak, halkın arı ürünlerinden daha çok yararlanmasını ve bu ürünlerin sağlıklı tüketimlerini artırmaktır. Kovan ve arı varlığının artırılması yöremiz tarımı için de önemlidir" dedi.
Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)
Fotoğraf