Köylülere "Siyah Elmas" Anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Köylülere Siyah Elmas Anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2015 15:36

Avrupa’da kilosu 250 Euro’ya satılan ve "Siyah Elmas" olarak bilinen trüf mantarının ekimi ve toplaması Denizli Orman Bölge Müdürlüğü tarafından verilen eğitim ile kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara anlatıldı.
"Silah Elmas" olarak adlandırılan ve ekonomik getirisi önemli olan trüf mantarı, düzenlenen seminerlerle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara anlatıldı. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında, ihracata yönelik önemli getirisi olan trüf mantarının yetiştirilmesi, eğitimlerle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara anlatılıyor. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü uzmanları tarafından Çal ve Acıpayam’da toplam 110 vatandaşa verilen eğitimde, trüf mantarının yetiştirilmesi ve toplama teknikleri anlatıldı. Uygulamalı olarak yapılan eğitimlerde vatandaşlar uzmanlarla birlikte toprak altında trüf mantarı aradı.
Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ile Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi tarafından başlatılan proje kapsamında Denizli’de 400 dekarlık alanda trüf mantarı yetiştirildiğini belirten Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, trüf mantarının önemli ekonomik getirisi olduğunu ifade ederek, “İhracata dayalı olarak yetiştirilen ve ekonomik getirisi yüksek olan trüf mantarının yetiştirilmesi için kırsal kesimdeki vatandaşlarımıza eğitim veriyoruz” dedi.
Trüf mantarlarını genel olarak domuzların yediğini ve bunun önüne geçmek için 400 dekarlık alanın tel örgüyle çevrildiğini belirten Korucu, trüf mantarının kilosunun Avrupa’da 250 Euro’ya satıldığını hatırlatarak, çiftçilerin bu ürüne yönelmesi gerektiğine dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!