Hayırsever işadamından eğitime destek

Güncelleme Tarihi:

Hayırsever işadamından eğitime destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2016 12:29

Hayırsever işadamından eğitime destek

Haberin Devamı

DENİZLİ Servergazi Mahallesi'ndeki Bilim ve Sanat Merkezi binası hayırsever işadamı Ender Yörükoğlu'nun da desteğiyle yeniden düzenlenecek

İşadamı Ender Yörükoğlu, Servergazi Mahallesi'ndeki Bilim ve Sanat Merkezi binasını yenilemek için Vali Dr. Ahmet Altıparmak ile protokol imzaladı. Valilik'te düzenlenen protokol törenine Vali Dr. Ahmet Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, hayırsever işadamı Ender Yörükoğlu ile eşi Zeliha Yörükoğlu katıldı. Vali Altıparmak, göreve başladıktan sonra altıncı protokolü imzaladıklarını, bunun da giderek artacağını söyledi. Altıparmak, Denizli'nin hayırseverleriyle öne çıkan bir il olduğunu belirterek, "İşadamı Ender Yörükoğlu'na teşekkür ediyoruz. Yenilenecek olan merkez son dönemde gençlerimiz için büyük bir ihtiyaç ve onların yeteneklerinin öne çıkması için önemli bir yer. Diğer işadamlarına bu protokoller örnek olur. Bu anlamda yeni protokollerle Denizli öyle bir yer olacak ki, derslik ihtiyacı kalmayacak" dedi.

Vali Altıparmak, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan yada ihraç edilen öğretmenlerle ilgili de açıklama yaparak, "Son dönemlerde yapılan operasyonlarla ilgili olarak Denizli'de eğitimle ilgili hiçbir sorun yok. Öğrenciler tam olarak sınıflarında, öğretmenleri de başlarındadır. Hatta kadro fazlılığı bile var. Eğitimle ilgili hiçbir akmasa olmadı, eğitim öğretim nasıl geçen yılki gibi devam ettiyse rutin olarak devam ediyor" dedi.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, ilçe belediyelerle protokol yapıp, okullar için z-kütüphane kampanyası başlattıklarını söyleyerek, atık pil ve yağ toplama kampanyalarıyla okulların küçük bir miktar gelir elde edeceğini dile getirdi. Çocukların atıklar hakkında bilinçli olmasını hedeflediklerini belirten Altıparmak, atık pil ve yağların çevreye verdiği zararlar konusunda bilgi verdi.

Demir çelik şirketi sahibi olan hayırsever işadamı Ender Yörükoğlu ise, Türkiye'nin geçtiği bu zor dönemde herkesin elini taşın altına koymasını gerektiğini, kendilerinin de bu kapsamda eğitime destek verdiklerini söyledi. Daha sonra Ender Yörükoğlu ile Vali Altıparmak, yenilecek olan Bilim ve Sanat Merkezi'nin protokolünü imzaladı. Protokol kapsamında 3 katlı olan mevcut bina Bakanlık ve hayırsever işadamı ortaklığında toplam 1 milyon 500 bin liraya yenilenecek. Hayırsever Ender Yörükoğlu'nun 800 bin liralık katkı sağlayacağı merkeze yeni derslikler ve laboratuarlar yapılacak.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!