Gümüşsu Şelalesi'ne Büyükşehir eli değiyor

Güncelleme Tarihi:

Gümüşsu Şelalesine Büyükşehir eli değiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 15:58

Gümüşsu Şelalesi'ne Büyükşehir eli değiyor

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin Çivril ilçesinde bulunan Gümüşsu Şelalesi'nde yaptığı düzenleme çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 17 bin metrekarelik alanda çalışmaların sürdüğünü belirterek, 4 mevsim turist ağırlayan bir kent haline gelmek istediklerini söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce Çivril'de yapımına başladığı Gümüşsu Şelalesi düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların doğa ile iç içe zaman geçirmelerine olanak sağlayacak çalışmaların sona ermesinin ardından Gümüşsu Şelalesi'nin turizmde Denizli'nin uğrak mekanlarından biri olması hedefleniyor. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı Gümüşsu Şelalesi'nde taş duvar imalatları bitirildi. Proje kapsamında şelalenin bulunduğu alan içerisinde doğal yapıya ek olarak kaskatlı şelale, restoran, mescit, çay evi, şelale çevresinde piknik ve çocuk oyun alanları yapılacak. Şelalenin de içerisinde olduğu 17 bin metrekare alanda sürdürülen düzenleme çalışmaları kapsamında binaların kaba inşaatlarının bitirilerek çatı imalatlarına devam ettiği belirtildi.

"ÇİVRİL DOĞA TURİZMİNİN MERKEZİ OLACAK"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, ilin doğal ve tarihi değerleriyle çok büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Gümüşsu Şelalesi'nde başladıkları düzenleme çalışmasının hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Zolan, "Gümüşsu ve bu projelerimizle birlikte Çivril doğa turizminin merkezi olacak. Gölü, ormanı, şelalesi ve tabiat parkıyla bu güzelliklerin doğa tutkunlarının vazgeçilmez bir gezi güzergahı olacağına inanıyorum" dedi.

DENİZLİ, 4 MEVSİM TURİZM MERKEZİ

Başkan Zolan, Pamukkale ve 19 antik kente sahip Denizli'de doğal ve kültürel turizmin yanında, yayla turizmi, kış turizmi, termal turizm, kongre turizmi, mağara turizmi gibi birçok turizm çeşidinde de yılın 4 mevsimi turist ağırlamak istediklerini ifade etti. Zolan, "Klasik belediyecilik hizmetlerimizin yanında şehrimizin geleceğine yön verecek yatırımlara imza atmaya devam edeceğiz. Denizli'nin yıl boyunca turizm yapılabilen bir şehir olduğunu anlatacağız ve bu yönde yatırımlar yapmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!