Güncelleme Tarihi:
DENİZLİ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, toplumda engelliliğe yönelik farkındalık yaratılması, onların yasal haklarını öğrenerek toplumla iç içe yaşamasını sağlayıp, sorunlarının tespit edilip çözüme kavuşturulmasını amaçlayan 'Engellilerin Toplumsal Entegrasyonu ve Engellilere Yönelik Toplumda Empati Oluşturma Projesi'ni tanıtıp, destek istedi.
Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında yürütülen Engellilerin Toplumsal Entegrasyonu ve Engellilere Yönelik Toplumda Empati Oluşturma Projesi'ni Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu'nda düzenlen toplantıyla tanıttı. Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürü Süleyman Erdoğan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Karadeniz katıldı. Toplantıda ilk olarak söz alan Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol, kentte yaşayan engellilere basın camiasının destek vermesi gerektiğini söyledi: Varol, , engelli bireylere ulaşmak için yeterli güce sahip olunduğunu ancak basının gücünün tam anlamıyla kullanılamadığını söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Erdoğan, Engellilerin Toplumsal Entegrasyonu ve Engellilere Yönelik Toplumda Empati Oluşturma Projesi'nin yürütülebilmesi için medyanın desteğinin önemli olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Hedefimiz projemizin Türkiye'de model olması ve ileride yapılacak çalışmalara örnek teşkil etmesidir. Toplumsal bütünlüğü sağlamak için engelli bireyleri de topluma dahil etmemiz gerekiyor. Proje ile toplumda engelliliğe yönelik farkındalık kazandırmak, engellilerin yasal haklarını öğrenerek toplumla iç içe yaşamasını sağlamak ve sorunlarının tespit edilip çözüme kavuşturulmasını sağlamak istiyoruz. Bu konuda engelli bireylere ulaşabilmek için basın mensuplarına da büyük iş düşüyor, sizlerinde desteklerini bekliyoruz" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar il Müdür Yardımcısı Kadriye Özer ise, EDES Programı kapsamında yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. PAÜ Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Karadeniz de Denizli'de her üç aileden birinde engelli bir birey olduğuna dikkati çekti. Karadeniz, "Engelliler konusunda Türkiye'de önemli atılımlar yapıldığını ancak engelli ailelerine bu yeniliklerin aktarılamıyor. Basın mensuplarının gören göz olarak bu yenilikleri vatandaşlara anlatmasını istiyoruz. Denizli'de 90 bin engelli var sesimizi onlara duyurmamız gerekiyor. Burada gazetecilere büyük iş düşüyor. Sizler bizim temsilcimiz durumundasınız" diye konuştu.
Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF