Denizli'de trafik akışı değişecek

Güncelleme Tarihi:

Denizlide trafik akışı değişecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2016 11:32

Denizli'de trafik akışı değişecek

Haberin Devamı

DENİZLİ'de hayata geçirilecek Üçgen Köprülü Kavşakları Projesi nedeniyle bu geceden itibaren bazı yollar trafiğe kapatılacak, trafik akışı alternatif yollardan sağlanacak.
Denizli trafiğini büyük ölçüde rahatlatması beklenen Üçgen Kavşakları Projesi'nde ilk kazma yarın (pazar) vurulacak. Tüm hazırlıkların tamamlandığı proje için Üçgen Meydanı'ndaki bazı yollar bu geceden itibaren trafiğe kapatılacak. İzmir, Ankara ve Antalya karayollarının kesişim noktasında bulunan Üçgen Meydanı'nda yapılacak proje kapsamında bölgede trafik akışını sağlayacak alternatif yollar belirlendi. Meydanda çalışma yapılacak bazı yolların kapatılmasının ardından vatandaşlardan trafik işaret ve levhalarına dikkat ederek tespit edilen güzergahları kullanmaları istendi. Projeyi en kısa sürede tamamlamaya çalışacaklarını belirten AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Üçgen Köprülü Kavşakları ve Zeybek Köprülü Kavşağı'nın tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki trafik yoğunluğunun ortadan kalkacağını, İzmir-Ankara-Antalya yönlerine kesintisiz ulaşımın sağlanacağını savundu. Proje nedeniyle Üçgen Meydanı'ndaki bazı yolların trafiğe kapatılacağını ifade eden Başkan Zolan, vatandaşların belirlenen alternatif güzergahları kullanmaları gerektiğini söyledi.
Üçgen Kavşağı'nda yapılan çalışmalar doğrultusunda sürücülerin kullanması gereken alternatif yollar ise şu şekilde belirlendi:
"İzmir yönünden gelip Ankara istikametine gidecek olan sürücüler, Bakırlı köprülü kavşağından sola dönüp 25. Cadde üzerindeki yönlendirme levhalarını takip ederek Dokuzkavaklar Köprülü Kavşağı'ndan Ankara yoluna bağlanabilecek. İzmir yönünden, Antalya istikametine gidecek sürücüler, İstasyon Köprülü Kavşağı altından geçip Kirişhane Camii önündeki servis yolunu kullanarak Deliktaş Köprülü kavşağına ulaşabilecek.
Otogar ve İstasyon caddesinden Antalya ve Ankara istikametine gidecek olan sürücüler, Doğan Caddesi üzerindeki yönlendirme levhalarını takip ederek Antalya ve Ankara yoluna bağlanabilecek. Ankara yönünden gelip İzmir istikametine gidecek olan sürücüler, Dokuzkavaklar Kavşağı'ndan sağa dönüş yaparak 2290 Sokak üzerinde bulunan yönlendirme levhalarını takip ederek Bakırlı Köprülü Kavşağı'ndan İzmir yoluna ulaşabilecek. Ankara yönünden gelip otogar ve şehir merkezine gidecek sürücüler, Üçgen Kavşağındaki yönlendirme levhalarını takip ederek servis yoluna katılıp otogar ve şehir merkezine güvenli bir şekilde ulaşabilecek. Ankara yönünden gelip Antalya istikametine gidecek sürücüler, Üçgen Kavşağı'ndaki mevcut yolu kullanarak Deliklitaş Kavşağı'na bağlanıp, Antalya yoluna ulaşabilecek. Antalya yönünden gelip Ankara istikametine gidecek sürücüler, Deliklitaş Köprülü Kavşağı altından geçip Üçgen Kavşağı servis yolundaki yönlendirmeleri takip ederek Ankara yoluna ulaşabilecek. Antalya yönünden gelip İzmir istikametine gidecek olan sürücüler, Deliklitaş Kavşağı'nı geçip servis yolunu kullanarak 2049/3 Sokak üzerindeki yönlendirme levhalarını takip ederek İzmir çevre yoluna ulaşabilecek."

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!