Güncelleme Tarihi:
DENİZLİ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya, kentte organik tarım yapan çiftçi sayısında artış yaşanmasına rağmen, organik tarım üretimi yapılan alanlarda yüzde 20'lik bir düşüş yaşandığını söyledi.
Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "İyi Tarım Uygulamalarını Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında Çameli ilçesinde iyi tarım kapsamında örtü altı seracılığı yapan 13 üreticiye sertifikaları verildi. Çal ve Bekilli İlçelerinde de organik tarım üretimi yapan 13 üretici sertifikalarını aldı.
Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya,İyi Tarım Uygulamalarında üretimin her aşaması kayıt altında olduğunu belirterek, "İyi Tarım Uygulamaları, tarladan sofraya, temiz ve sağlıklı ürünleri tüketiciye sunan, atalarımızın bize bıraktığı toprakları bizden sonraki nesillere üretilebilir olarak bırakmamızı sağlayarak sürdürülebilir ve sertifikalı üretime olanak sağlayan, tarımda modern bir sistem yönetimdir. Denizli'de iyi tarım uygulamalarının yapıldığı alan son 5 yılda yüzde 6 bin 800 artarak 173 bin dekara ve iyi tarım uygulamaları yapan kişi sayısı 4 bin 880 kişiye ulaştı" dedi.
"ORGANİK TARIM ALANLARI YÜZDE 20 AZALDI"
Erkaya, 2012 yılından bu yana Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında Çal ve Bekilli ilçelerinde faaliyet yürüttüklerini, üreticilere kekik ve adaçayı fidesi, ceviz fidanı, toprak düzenleyiciler, bitki besleme girdileri, mücadele preperatları, sertifika alımı gibi çok değişik katkılar sağladıklarını söyledi. Erkaya, kentte organik tarım yapan çiftçi sayısının artmasına rağmen üretim alanın ciddi bir düşüş yaşadığını ifade ederek, "2015 yılında ilimizde üretilen organik tarım, bitki tür sayısı 41 olmasına, üretici sayımız 337 kişiye ulaşmasına rağmen, organik tarım alanlarımız bir önceki yıla göre yüzde 20 gibi önemli bir azalış ile 15 bin 582 dekar alana geriledi" diye konuştu.
Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF