Denizli'de kayısı hasadı başladı

Güncelleme Tarihi:

Denizlide kayısı hasadı başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 11:50

Denizli'de kayısı hasadı başladı

Haberin Devamı

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)- DENİZLİ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün meyve üretiminde çeşitlilik çalışmaları kapsamında Pamukkale ve Çivril ovalarında üretimi yapılan turfanda kayısıda ilk hasat yapıldı.
Pamukkale'nin Kocadere Mahallesi'nde Talat Özkan'ın bahçesinde yapılan kayısı hasat gününe; Vali Yardımcısı İsmail Kaygısız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, İl Müdür yardımcıları Nejdet Demir, Yılmaz Erkaya, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Yılmaz, Pamukkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Çalış ve bölgedeki üreticiler katıldı. Kayısı hasadını başlatan Vali Yardımcısı İsmail Kaygısız, bahara geçişte çiftçinin korkulu rüyası olan don zararı görülmemesinin sevindirici olduğunu söyledi, kayısı üreticilerine bol kazançlar diledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli'de son 10 yılda meyve çeşitliliğinde önemli atılım yapıldığını ifade etti. Kentte 270 bin dekar meyve bahçesi olduğunu belirten Kutlu, "Bakanlığımızın destekleriyle meyve çeşitliliğinde son 10 yılda büyük bir atılım yaşanıyor. Denizli'de yaklaşık 270 bin dekar meyve bahçesi bulunmaktadır. Denizli'de Sarayköy, Çivril Ovaları Mersin'den sonra turfanda kayısı üretiminde ikinci sıradadır. Bölgemizin iklimi ve toprak yapısı büyük bir avantajdır. Son yıllarda turfanda kayısı üretimi Denizli ekonomisine önemli katkı sağlıyor" dedi.
Kocadere Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Ferudun Özkan ise, 2009'dan beri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Denizli Ziraat Odası ve Kocadere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin eşgüdümlü çalışma yaptığını, bu çalışmanın karşılığını bereketli bir hasatla aldıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!