Denizli'de 2'inci FETÖ iddianamesi de mahkemeye gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Denizlide 2inci FETÖ iddianamesi de mahkemeye gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 15:20

Denizli'de 2'inci FETÖ iddianamesi de mahkemeye gönderildi

Haberin Devamı

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)- DENİZLİ Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, örgütün Tavas yapılanmasına yönelik hazırlanan ilk iddianamenin ardından, kapatılan 13 özel okul ve bakımevinin ortağı, sahibi, yöneticisi ve çalışanı olan 9'u tutuklu 50 şüpheli hakkında düzenlenen ikinci iddianameyi de mahkemeye gönderdi.
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturmaları tamamlayıp iddianameleri tamamlayarak mahkemeye göndermeye başladı. Başsavcılık, örgütün ildeki sözde eyaletlerinden Tavas yapılanmasına yönelik ilk iddianamenin ardından örgütün eğitim kurumlarındaki yapılanmasıyla ilgili ikinci iddianamesini de hazırlayarak terör suçlarına bakmakla görevli Denizli 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.
Başsavcılığın hazırladığı iddianame, Denizli'de, kanun hükmünde kararname ile kapatılan ve el konulan Özel Serhat Eğitim ve Araçları Lokanta İşletmeciliği Sanayi Ticaret A.Ş. ve Çağlar Özel Eğitim Malzemeleri San. Tic. A.Ş.'ye ait 13 özel okul ve 1 bakımevini kapsıyor. İddianamede, kapatılan ve el konulan 13 özel okul ve 1 bakımevinin sahipleri, ortakları, yöneticileri, sorumlusu ve bir kısım çalışanlarından 9'u tutuklu, 50 şüphelinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan yargılanması isteniyor.
Mahkeme, iddianameyi kabul ederse 50 şüpheli terör örgütü üyeliği suçundan yargılanacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!