Denizli Platformu Pamukkale'deki su sorununu konuştu

Güncelleme Tarihi:

Denizli Platformu Pamukkaledeki su sorununu konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2024 17:15

Denizli Platformu Pamukkale'deki su sorununu konuştu

Haberin Devamı

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)-DENİZLİ'de Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu, UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Pamukkale'de antik kentte çıkan suyun debisinin düşmesini masaya yatırdı. Platforma Sözcüsü İbrahim Tefenlili, platformun ana maddesinin Pamukkale olduğunu belirtip, "Jeotermal sularla ilgili izleme birimi konuyu takip ediyor. Derin sondajlar araştırılacak. Biz konuyu en başından beri gerekli birimlere bildirdik. DSİ konuyu öncelikli ilgileniyor. Valimiz konuyla ilgileniyor. Bu sorun kalıcı olarak çözülecek" dedi.

Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu, UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Pamukkale'de antik kentte çıkan suyun debisinin düşmesiyle ilgili toplantı yaptı. Ticaret Borsası'nda yapılan toplantıya, Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Tefenlili, Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Kemal Sözkesen, Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği Başkanı Nuri Turgut, Babadağlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Doğan Değirmenci, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Engin Boyacı, TÜRSAB Başkanı Turan Köseoğlu, Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği Mahmut Catlık, Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Mehmet Serter, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Sarıgöl, Makine Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanı Mehmet Sarı, platform üyeleri ve temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

Toplantıda Pamukkale'deki su sorununu ilk gündeme getiren Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, platform üyelerine bilgilendirmelerde bulundu. Daha sonra Platform Dönem Sözcüsü İbrahim Tefenlili, yaptığı açıklamada, Denizli'nin turizmdeki marka değerinin başında gelen UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Pamukkale'deki antik kentten çıkan suyun debisinin düşmesi, kenti pek çok açıdan endişelendirdiğini belirtip, "Pamukkale'de, suyun azalmasının önüne geçilmesi ve gecikmeden önlem alınması gerekiyor. Platformun ana maddesi Pamukkale'dir. Jeotermal sularla ilgili izleme birimi konuyu takip ediyor. Derin sondajlar araştırılacak.1992 yılından beri yapılan çalışma raporu elimizde mevcut. Takip ediliyor. Zaman zaman bu su azalmış ama toparlamış. Ancak 2015 yılında beri zigzag fazla. Kuraklık ve yağış azlığı sebebiyle su azalmış. Biz konuyu en başından beri gerekli birimlere bildirdik. Kaçak su sondajlarına ilişkin incelemeler sürüyor. Tarımsal sulama var. Ancak çiftçilerimizi de mağdur edemeyiz. DSİ konuyu öncelikli ilgileniyor. Valimiz konuyla ilgileniyor. Bu sorun kalıcı olarak çözülecek" dedi.

Haberin Devamı

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun'un başkanlığında toplantı yapılacağını ifade eden Tefenlili, "Konuyla ilgili Valimiz bilgilendirildi. Pamukkale bize bir miras. Ruhsatlı ve ruhsatsız kuyular inceleniyor. Denizli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı konuyu gündemine aldı. Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla da görüşüldü. Ankara'da toplantı yapıldı. Buradan hocalarımızda gitti. Valiliğimiz başkanlığında daha da geniş bir toplantı yapılacak" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!