Denizli hayvan pazarı için web sitesi kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Denizli hayvan pazarı için web sitesi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2017 12:01

Denizli hayvan pazarı için web sitesi kuruldu

Haberin Devamı

DENİZLİ Ticaret Borsası'nın Kurban Bayramı öncesi kurduğu internet sitesinde büyükbaş kurbanlık almak isteyenler, hayvanın kulak küpesindeki barkodu siteye girerek hayvan hakkındaki bilgilere ulaşabiliyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Denizli'deki canlı hayvan pazarında hareketlilik başladı. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticileri Türkiye'nin çeşitli kentlerinden Denizli'ye gelerek pazaryerinde kendilerine ayrılan yerlerde müşterilerini beklemeye başladı. Denizli Ticaret Borsası tarafından, alıcıların büyükbaş kurbanlık alışverişi sırasında herhangibir sorun yaşamaması için internet sitesi kuruldu. Siteye, pazara alınan büyükbaş hayvanların bilgileri girildi. Kurbanlık hayvan almak isteyenler http://www.hayvanpazar.com adresi üzerinden hayvanların kulak küpesindeki kodu siteye girerek, hayvanın yaşı, kurban için uygun olup olmadığı hangi veteriner tarafından kontrol edildiği gibi bilgilere akıllı telefon, tablet ve bilgisayarla kolayca ulaşabilecek.

Denizli Ticaret Borsası İdari ve Mali İşler Müdürü Uğur Tanrıverdi, kurulan siteyle müşterilerin yaşadığı sorunların önüne geçmeyi planladıklarını ifade ederek, "Pazarımıza gelen vatandaşların yaşadığı en büyük sorun, hayvanların kurbana uygun olup olmadığı, gebe olup olmadığıydı. Veterinerlerimiz yıllardır vatandaşların bu merakını gidermek adına burada çalışıyordu. Bu yıl yeni bir uygulamaya geçtik. Pazara gelen havyaların girişte tüm kontrollerini yapıyoruz. Kurbana uygun olup olmadığına bakıyoruz. Bu bilgileri sitemizin veri tabanına kaydediyoruz. Vatandaşlar web sayfamıza girerek, istediği büyükbaş hayvanın küpe sorgulamasını yapıp o hayvanın yaşı, cinsiyeti, gebe olup olmadığı, kurbanlığa elverişli olup olmadığı gibi bilgileri görebiliyor" dedi.

KURBANLIK SAYISINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

2016 yılına oranla pazara hayvan girişinde artış beklediklerini kaydeden Tanrıverdi, "Kurban pazarımız kuruldu. Yeni yeni üreticiler gelmeye başladı. Hafta sonu çok yoğun bir hayvan girişi bekliyoruz. Geçen yıla göre gelen hayvan sayısında bir artış bekliyoruz. Pazarımıza 55 bin küçükbaş, 1500 de büyükbaş hayvanın giriş yapmasını bekliyoruz. Denizli'deki kurbanlık ihtiyacını pazarımızın karşılayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!