Güncelleme Tarihi:
Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)-DENİZLİ'nin Çivril içesindeki koruma altında olan Işıklı Gölü'nde, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Jandarma Bot Komutanlığı ekiplerinin gece yaptığı denetimlerde 8 ayda toplam 40 bin 500 metre kaçak ağ çıktı. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakin Çınar, kaçak ağların imha edildiğini belirtirken, gölün bir çok endemik türe ev sahipliği yaptığını, bu nedenle kaçak avcılığa asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.
Çivril ilçesindeki Işıklı Gölü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından üç yıl önce 'Doğal Sit, Nitelikli Doğal Koruma Alanı' ve 'Doğal Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak tescil edildi. Nilüfer çiçekleriyle turizmin de canlandığı gölde su yüzeyi yüzde 20 oranında azalınca turna ve sazan balıkları belli bölümlerde yığılma yaptı, kaçak avcılar bu bölgelere sık sık ağ atmaya başladı.
TOPLAM 40 BİN 500 METRE KAÇAK AĞ ELE GEÇİRİLDİ
Çivril İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bağlı Su Ürünleri Denetim Ekibi ve Denizli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri de denetimlerini artırdı. Özellikle gece yapılan denetimlerde 8 ayda toplam 40 bin 500 metre uzunluğunda kaçak ağ toplandı. Sadece geçen ağustos ayında 26 bin 600 metre ağ toplandığı belirtildi. Ekipler sudan çıkardıkları ağları göl kenarında yakarak imha etti.
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, yaptığı açıklamada, denetimlere aralıksız devam edeceklerini belirtip, "Yasa ve yönetmeliklere aykırı yapılan kaçak avcılığa karşı denetimlerimiz aralıksız sürecek. Kaçak avcılara göz açtırmayacağız. Sadece Işıklı Gölü'nde değil tüm su kaynaklarında denetimlerimizi yapıyoruz. Güvenlik güçleri ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte titizlikle çalışıyoruz. Sulardaki ekosistem sadece bize değil aynı zamanda balık ve birçok endemik türe ev sahipliği yapıyor. Suyu ve sudaki bu değerli ekosistemi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak bizim için son derece önemlidir. Bu nedenle kaçak avcılığa asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI