CHP'li Arslan' "Proje Okul, kadrolaşma ve gericileştirme projesidir"

Güncelleme Tarihi:

CHPli Arslan Proje Okul, kadrolaşma ve gericileştirme projesidir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 20:08

CHP'li Arslan' "Proje Okul, kadrolaşma ve gericileştirme projesidir"

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Milletvekili Kazım Arslan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu proje okul yönetmeliğini eleştirdi. Arslan, proje okul uygulamasının kadrolaşma ve gericileştirme projesi olduğunu söyledi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, yazılı açıklamayla Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Proje Okul' uygulamasına tepki gösterdi. Arslan, 'Proje Okul' adı altında yapılanların, eğitimde gericileşmenin en somut örneklerinden biri olduğunu kaydetti.

Proje Okulları'ndaki öğretmenlerin tedirgin, on binlerce öğrenci ve velinin ise tepkili olduğuna dikkati çeken Arslan, "Yüksek puanlarla kazanılan, öğrencileri üniversite sınavlarında göz dolduran, nitelikli öğretmen kadrosuna sahip, laik, bilimsel, Cumhuriyetçi eğitimde ısrarcı olan okullar, OHAL karanlığında tek tek cezalandırılıyor ve eğitimleri gölgeleniyor" dedi.

Türkiye'nin öğretmen adayına 'Reis' gibi anlamsız sorular sorularak yapılan mülakata arka çıkan ve öğretmenle dalga geçen bir Milli Eğitim Bakanı'na sahip olduğunu ifade eden Arslan, "Bundan daha utanç verici olan, 'Bütün okullarımızın imam hatip lisesi gibi olması zamanı geldi' diyen Kabataş Lisesi Müdür Yardımcısının ve öğrencisi 'Andımız'ı okudu diye fırça atan bir öğretmenin hala o görevde durması, proje okullarla öğretmenini kaybeden velilerin, öğretmenlerin isyanına kulak tıkanmasıdır" dedi.

Bakanlığın tepkilere kulak vermesi gerektiğini belirten Milletvekili Arslan, şunları söyledi:

"Ülkenin siyasi hesaplar uğruna yeni bir kuşağını daha kaybetme lüksü yoktur. Bugün boşta gezen genç işsizliğinde ilk sıradayız, matematik ve fen alanlarında gerideyiz. Buna çözüm bulacak teknik ve mesleki eğitim sistemi yerine, başarılı okulları ve öğretmenleri bu garabet kararla cezalandırıyorsunuz. Yapılanlar, eğitimi çürütmekte, genç kuşak potansiyelimizi yok edecek bir milli eğitim politikasını yürütmektedir. Bu zihniyet, şimdiye kadar beraber oldukları, kendi elleriyle büyüttükleri FETÖ ile ne mücadele edebilir, ne de ülkemizin dünya sıralamasında son sıralarda görünen eğitim karnesine çare olabilir. Sözleşmeli ve ücretli öğretmen uygulamasından derhal vazgeçmelidir. Ülkemizin ortak paydası olan, darbe girişiminden sonrada anlaşılmış olması nedeniyle, Atatürkçü, Cumhuriyetçi, laik ve çağdaş eğitime mutlaka geri dönülmelidir."

Proje okullarında sekiz yıl görev yapan öğretmenler, başka okullara atanmıştı.

Deniz TOKAT/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!