Aşıklardan muhteşem final

Güncelleme Tarihi:

Aşıklardan muhteşem final
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 13:00

Aşıklardan muhteşem final

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 6'ıncı Denizli Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı'nın final gecesi, 5'i Türk dünyasından 27 aşığın katılımıyla yapıldı. Gecede aşıklar 'atışma', 'koçaklama', 'doğmaca şiir', 'doğmaca türkü', 'sözlü ve sazlı güzelleme' ve 'taşlama' dallarından örnekler sundu. Aşıkların lebdeğmez adı verilen kürdanla atışma yapmaları ise izleyenlerden büyük alkış aldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncı kez düzenlenen ve 2 gün süren Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı, renkli bir final gecesiyle sona erdi. 5'i Türk dünyasından Denizli'ye gelen 27 aşığın katıldığı final gecesi, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Geceye, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aşıklar Bayramı'na katılan 27 halk ozanı 'atışma', 'koçaklama', 'doğmaca şiir', 'doğmaca türkü', 'sözlü ve sazlı güzelleme' ve 'taşlama' dallarından örnekler sundu. Aşıkların lebdeğmez adı verilen kürdanla atışma yapmaları ise büyük beğeni aldı. Salonu dolduran vatandaşlar unutulmaz geceye tanıklık etti.

Final gecesinin sonunda konuşan Denizli Büyükşehir Belediyesi  Başkan Vekili Ali Değirmenci, programa katılan tüm aşıklara teşekkür ederek, "Aşıklarımız, ozanlarımız şehrimizde 2 gündür kültür rüzgarı estirdiler. Biz istiyoruz ki tarihimizden gelen bu güzellikleri, kültürel mirasımızı yeni nesillerle buluşturalım. Asıl önemli olan yeni nesillerle bu güzelliklerle tanıştırabilmek; onlara bayrak, vatan, millet sevgisini aşılamaktır" dedi.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!