92 yaşında sağlığına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

92 yaşında sağlığına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 16:29

92 yaşında sağlığına kavuştu

Haberin Devamı

DENİZLİ'de aort damarında 7 santimetrelik kesecik oluşan kalp ve akciğer hastası 92 yaşındaki Ali Tüzen, Pamukkale Üniversitesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu. Damarında oluşan keseciğe kapalı yöntemle stent uygulanan Tüzen, bir gün sonra taburcu edildi.

Denizli'de yaşayan Ali Tüzen, sürekli öksürük ve kalp rahatsızlığı şikayetiyle Pamukkale Üniversitesi'ne başvurdu. Hastanede Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgin Emrecan tarafından muayene edilen Tüzen'in kalbinde, vücuda kan pompalayan ana damar görevi üstlenen aort damarında 7 santimetrelik kesecik oluştuğu tespit edildi. İlerleyen yaşı ve akciğer hastası olması sebebiyle riskli hasta konumundaki Tüzen'in göğüs boşluğundaki keseciğin patlama ihtimali taşıması sebebiyle ameliyat kararı verildi. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Bilgin Emrecan tarafından ameliyat edilen Tüzen, yaklaşık yarım saatlik bir operasyon geçirerek sağlığına kavuştu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Emrecan, "Ali Tüzen, kronik akciğer hastalığı nedeniyle sürekli öksürük şikayetiyle bize geldi. Kese şeklinde anevrizmaların patlama riski diğer anevrizmalara göre daha yüksek olması ve yine patlama riskini artıran akciğer hastalığı nedeniyle ameliyat kararı aldık. Ancak ameliyatı ileri yaş ve akciğer hastalığı nedeniyle yüksek riskli olduğundan öncelikli olarak kapalı ameliyat olan kapalı stent uygulamasına karar verildi. 35 dakikalık bir operasyonla ameliyatı tamamladık. Hastamız ameliyatın ikinci gününde şifa ile taburcu edildi" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!