7 bin çocuk yüzme öğrenecek

Güncelleme Tarihi:

7 bin çocuk yüzme öğrenecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 18:27

7 bin çocuk yüzme öğrenecek

Haberin Devamı

DENİZLİ'de 7 bin çocuğun yüzme öğrenmesini hedefleyen Pamukkale Belediyesi 6-14 yaş arası çocuklar için ilçenin 3 farklı noktasında aqua parklı havuzların kurulumuna başladı.

Pamukkale Belediyesi, çocuklara yüzme öğretmek için 'Yüzmeyi Öğrenmeyen Kalmasın, Haydi Çocuklara Havuza' projesini başlattı. Çocukların yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri için hazırlanan proje kapsamında, Deliktaş İlkokulu, Aktepe Pakize Suzan Özkardeş İlkokulu ve İncilipınar İlkokulu olmak üzere üç ana noktada yüzme havuzlarının kurulum çalışmalarına başlandı. Yüzme kursu için kayıtlar belediye hizmet binalarında ve havuzların kurulduğu okullardan yapılabilecek. Kurs, 3 Temmuz'da başlayıp ağustos ayının sonuna kadar devam edecek. AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kurulumu tamamlanan İncilipınar İlköğretim Okulu'ndaki havuzda incelemelerde bulundu.

Gürlesin, çocukların yüzmeyi öğrenebilmesi için eğlenceli bir etkinlik hazırladıklarını belirterek, "Toplamda yaklaşık 7 bin çocuğa eğlenceli bir ortamda yüzme eğitimi verilecek. Sosyal bir aktivite olarak bu yıl üç noktada yüzme öğretilecek. Etkinliğimiz 6-14 ile yaş grubunu kapsıyor. 2 aylık bir süreçte, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri kız çocuklarına, salı, perşembe ve cumartesi günleri de erkek çocuklarımıza yönelik olacak bir etkinlik olacak. Çocuklarımızın başlarında profesyonel yüzme eğitmenlerimiz olacak" dedi.

Çocuklar hazırlanan alanlarda, yüzme havuzunun yanı sıra, 2 tane de aqua parkı kullanarak eğlenceli vakit geçirebilecek.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!