35 yıl sonra dünyayı iki gözüyle gördü

Güncelleme Tarihi:

35 yıl sonra dünyayı iki gözüyle gördü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 16:46

35 yıl sonra dünyayı iki gözüyle gördü

Haberin Devamı

DENİZLİ'de 78 yaşındaki emekli çiftçi Ali Rıza Yılmaz'ın sol gözü yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu ve yaşlı adam 35 yıl sonra yeniden iki gözüyle görmeye başladı.
Denizli'de 35 yıl önce tarlada çalışırken gözüne diken batan ve sol gözüyle görememeye başlayan emekli çiftçi Ali Rıza Yılmaz, yıllar sonra yapılan ameliyatla iki gözüyle görmeye başladı. Görme azlığı şikayetiyle Servergazi Devlet Hastanesi'ne başvuran Ali Rıza Yılmaz'ı muayene eden göz hastalıkları uzmanı Dr.İbrahim Toprak, yaşlı adamın sağ gözünde katarakt olduğunu, sol gözünün ise sivri bir cismin batmasından dolayı kapandığını tespit etti. Detaylı inceleme sonucu yaşlı adamın sol gözünün yapılacak ameliyatla tekrar görebileceği belirlendi ve Ali Rıza Yılmaz, Uzman Dr. Toprak tarafından ameliyat edildi. Yılmaz, ameliyatın sonunda 35 yıldır tek gözle baktığı dünyayı tekrar iki gözüyle görmeye başladı.
Ameliyatı gerçekleştiren Servergazi Devlet Hastanesi göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. İbrahim Toprak, "Hastanın göz muayenesinde sağ gözünün yüzde 10 düzeyinde gördüğü sol gözünün ise sadece ışığı algıladığı tespit edildi. Sol gözüne yaklaşık 35 yıl önce sivri bir cismin batmış ve o günden bugüne görememiş. Hastamız daha önce birkaç kez göz muayenesi olmuş sol gözüne yapılacak bir şey olmadığı söylenmiş. Sol gözde lens kapsülünün parçalanmış olduğunu, sert, parçalı katarakt ile birlikte yaygın yapışıklıklar olduğunu gördüm. Solda görme tamamen kapalıydı ve gözün sinir tabakası görülemiyordu. Sol gözüne yapılan göz ultrasonografisinde sinir tabakasının yapışık olduğunu, ameliyatla bunu açabileceğimizi söyledim. Ameliyatla göz içindeki yapışıklıkları dikkatli bir şekilde açtık, sert katarakt parçaları uzaklaştırdık. Görme aksı açıldı ve suni göz içi lensi yerleştirildi. Hastamız yüzde 70-80 düzeyinde görmeye başladı" dedi.
35 yıl sonra tekrar iki gözüyle görmenin mutluluğunu yaşayan Ali Rıza Yılmaz ise, "Tarlada ot biçerken gözüme diken girmişti. O günden beri gittiğimiz doktorlar ümidimi kesmemi ve tek gözle yaşamıma devam edebileceğimi söylemişti. Servergazi Devlet Hastanesi'nde olduğum ameliyatla tekrar görmeye başladım, Allah doktorumdan razı olsun" diye konuştu.
Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!