Sanatkar adaylarından 10 milyon liralık üretim

Güncelleme Tarihi:

Sanatkar adaylarından 10 milyon liralık üretim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2015 11:49

- Çorum'un İskilip ilçesinde, açılan kurslarla hem üreten hem de geleceğin sanatkarlarını yetiştiren merkez, geçen yıl 10 milyon liralık ciro yaptı - Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Ök: - "Buradaki personelin ve kursiyerlerimizin özverili çalışmaları sayesinde bu rakamlara ulaştık"

Haberin Devamı

ÇORUM (AA) - İSMAİL ÇİMEN - Çorum'un İskilip ilçesinde, açılan kurslarla hem üreten hem de geleceğin sanatkarlarını yetiştiren merkez, geçen yıl 10 milyon liralık ciro yaptı.

İskilip'te 1970 yılında 40 metrekarelik bir alanda faaliyete başlayan Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, bugün sahibi olduğu yaklaşık 10 bin metrekarelik alan üzerinde hizmet binası ve atölyelerinde ayakkabı, mobilya, ağaç oymacılığı, sedef kakma, sepet hasır örücülüğü, deri mont, çanta, cüzdan ve diğer el sanatları alanında mesleki ve teknik kurslar veriyor.

Geleceğin sanatkarlarının yetiştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda birçok başarılı faaliyete imza atılırken, kamu kurumlarının talep ettiği sıra, masa, koltuk gibi donatım ihtiyaçlarının yanı sıra hediyelik eşya ve giyim malzemelerinin üretim ve satışıyla da merkezin ihtiyaçları karşılanıyor.

Haberin Devamı

Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Vekili Abdullah Ök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin, kuruluşundan itibaren her geçen gün büyüyerek, geliştiğini ve eğitim içerisinde üretim yapan atölyeleri ile yaygın eğitimin amacına ulaşmasına büyük katkılar sağladığını söyledi.

7'den 70'e yaygın eğitim hizmeti verdiklerini anlatan Ök, şöyle devam etti:

"Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerden çıkmış bireylere gerekli bilgi, beceri ve davranışları kazandırmaya çalışıyoruz. Şu anda 70'ye yakın kursumuzdan 800 kişi yaralanıyor. Yıllık da yaklaşık 4 bin kişi eğitim faaliyetlerimizin nimetlerinden faydalanmaktadır. Mesleki kursların yanı sıra sosyal ve kültürel kurslar da açmaktayız. Özellikle okuma yazma kursları, bayanlar için biçki dikiş kursları, Osmanlıca ve Arapça gibi dil kurslarımız da var."

- Kamu kurum ve kuruluşlarının "göz bebeği"

Başta Milli Eğitim Bakanlığı ve valilikler olmak üzere birçok resmi kurumun ihtiyacını karşıladıklarını vurgulayan Ök, merkezde üretilen sıra, masa, koltuk gibi donatım ihtiyaçları ile ayakkabı ve botların Türkiye'nin dört bir tarafına gönderildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Mobilya atölyesinde 20 usta öğretici ve 40 kursiyer, ayakkabı atölyesinde de 15 usta öğretici ve 30 kursiyerin görev aldığını dile getiren Ök, "Mobilya atölyesinde daha çok ev mobilyalarıyla resmi kurumların ve okulların donatım malzemelerinin üretimi yapılmaktadır. Bu ürünler ise Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmektedir. Ayakkabı atölyesinde de her çeşit ayakkabı, bot ve terlik üretimi yaparak, ihtiyaca cevap verilmektedir. Şu an ağırlıkta olan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttığı bot ve ayakkabıların üretimi bulunmaktadır. Yıllık 80 bin çift üretim kapasitesine sahip atölyede 50-60 bin ayakkabı üretiyoruz" bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

Mobilya ve ayakkabı atölyelerindeki üretimin, merkeze önemli oranda gelir sağladığına dikkati çeken Ök, 2014 yılında 10 milyon liralık ciroya ulaştıklarını vurguladı.

Üretmekten ziyade insan yetiştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Ök, "Merkez olarak 2014 yılında 10 milyon liralık ciro yaptık. Buradaki personelin ve kursiyerlerimizin özverili çalışmaları sayesinde bu rakamlara ulaştık. Amacımız mobilya ya da ayakkabı üretmek değil bunları üretebilen insanlar yetiştirmektir. Burada çalışan kursiyer ve çıraklarımızı 3 yıl gibi bir sürede yetiştiriyoruz. Daha sonra da onların istihdamlarını sağlıyoruz" görüşünü paylaştı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!