İHH Çorum Temsilciliği'nden Gazze'ye yardım çağrısı

Güncelleme Tarihi:

İHH Çorum Temsilciliğinden Gazzeye yardım çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2015 13:21

- İnsani Yardım Vakfı (İHH) Çorum Temsilcisi Özkabakçı, Gazze için yeni bir insani yardım kampanyası başlatıldığını belirterek, kampanyaya Çorum halkının da destek olmasını istedi

Haberin Devamı

ÇORUM (AA) - İnsani Yardım Vakfı (İHH) Çorum Temsilcisi Selim Özkabakçı, abluka ve saldırılar nedeniyle hayatın adeta durma noktasına geldiği Gazze için yeni bir insani yardım kampanyası başlatıldığını belirterek, kampanyaya Çorum halkının da destek olmasını istedi.

Özkabakçı, yaptığı yazılı açıklamada, 2007 yılından bu yana İsrail'in ablukası altında bulunan Gazze'de hayatın adeta durma noktasına geldiğini, İsrail'in Ramazan ayında Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırıların ardından yerle bir olan kentin yeniden ayağa kalkmaya çalışırken uluslararası toplum tarafından verilen yardım sözlerinin tutulmaması nedeniyle insani krizin daha da büyüdüğünü ifade etti.

Şehirde, abluka nedeniyle elektrik, su, ilaç, gıda ve yakıtın tükendiğini ayrıca çocuklar için giysi, çocuk bezleri ve çocuk mamaları, aileler için de barınacakları yer, battaniye, soba ve temizlik malzemelerine ihtiyaç olduğunu kaydeden Özkabakçı, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, Gazze’de ev onarımı ve kira katkısı amacıyla verilen nakit para yardımlarının, kaynaklardaki ciddi eksiklik nedeniyle durma noktasına geldiği bildirildi. UNRWA açıklamasında, geçtiğimiz yıl Kahire'de yapılan zirvede taahhüt edilen yardımların hiçbirinin Gazze'ye ulaşmamış olması nedeniyle söz konusu nakit yardımlarının durdurulduğu ifade edildi. Gidecek yeri olmayan 65-70 bin Filistinli ailenin Gazze’de okullara sığınacağı öngörülüyor. Geçtiğimiz yaz yaşanan saldırılar nedeniyle Gazze'de 96 binden fazla ailenin evleri ya yıkıldı ya da hasar gördü."

Ambargo ve saldırılar nedeniyle harabeye dönen Gazze'nin, söz konusu sorunu aşabilmesi için yardım beklediğini aktaran Özkabakçı, 2009 yılında Gazze'de ofis açarak insani yardım ve kalkınmaya yönelik faaliyetlerine hız veren İHH'nın, 'Burası Gazze' sloganıyla yeni bir yardım kampanyası başlattığını bildirdi.

Kampanyaya katkıda bulunmak isteyenlerin cep telefonlarından "GAZZE" yazıp "3072"ye mesaj göndererek 5 lira bağışta bulunabileceklerini belirten Özkabakçı, ayrıca isteyenlerin, derneğin Eşref Hoca Caddesi'ndeki merkezine gelerek bağış yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!