IHA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 17:53
ÇORUM'DA KAMU KURUMLARI VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI TARAFINDAN HER TÜRLÜ MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI SAVAŞ AÇILDI
Çorum’da her türlü madde bağımlılığına karşı savaştı.
Çorum Belediyesi öncülüğünde Hitit Üniversitesi, Emniyet Müdürlüğü, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü, Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği işbirliğinde son yıllarda genç nesillerin geleceğini tehdit eden teknoloji ve madde bağımlılıkları ile mücadele kapsamında “Neden Kaybedelim ki” adlı projeyi hayata geçirildi.
Proje kapsamında Hitit Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği liderlik vasfı olan, derslerinde, hayatlarında örnek olabilecek özellikleriyle ön plana çıkan 30 öğrencimize, Dünya Çocuk Ve Gençlik Derneği tarafından liderlik ve kişisel gelişim gibi konularda eğitim verilecek.
18 ay sürecek projede oluşturulacak ekiplerle, 50 madde bağımlısı gence yönelik düzenlenecek sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra, 100 ailemize, madde bağımlılığı ve diğer bağımlılıklarla ilgili sunumlar yapılacak. Ayrıca eğitim kurumlarında konferanslar düzenlenecek.
Projenin tanıtılması amacıyla basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya AK Parti Çorum milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, proje ortakları ve öğrenciler katıldı.
Rutin belediyecilik hizmetleri ile sınırlı kalmadıklarını dile getiren Başkan Yardımcısı Zeki Gül, belediye olarak Çorum’u ilgilendiren her konuda inisiyatif aldıklarını, çocuklara, gençlere, engellilere, kadınlara, yaşlılara, ailelere ve dezavantajlı kesimlere yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Sosyal belediyeciliğin hizmet ağlarında en başarılı oldukları alan olduğunu vurgulayan Gül, “7 yıldır ekiplerimizle birlikte, bu şehir için çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Özellikle sosyal belediyecilik anlayışımızla 14 mahallemizdeki, 242 bin insanımıza rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Özellikle; kültür merkezleri, gençlik merkezleri, yaşlı bakım hizmetleri, gönül köprüsü, hoş geldin bebek, çocuklarımıza giyecek yardımı, sünnet şöleni gibi gerek yıl içerisinde gerekse, sürekli yapılan çalışmalar sürekli hemşehrilerimizle birlikteyiz. Çorum’un ve halkımızın her türlü sorunuyla ilgileniyoruz. Özellikle sosyal konularda, toplumsal hassasiyetimizin olduğu ve muhakkak hassas olmamız gereken konularda bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bu şehirde hep birlikte yaşıyoruz. Bu yüzden bir hukukumuz var. Bu hukuka uygun bir hizmet anlayışı ile diğer kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği içinde önemli hizmetlerimiz oluyor. Diğer kurumlarımızla iş birliği ile çalışıyoruz. Belediye halkımızla en iç içe olan kurum. Bu durum bize daha da büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bunun da farkındayız. Diğer yandan, bütün kurumlarımızın ilgilendiği alanlar var. Üniversitemiz gençlerimizle, Emniyet müdürlüğümüz güvenliğimizle, Aile ve sosyal politikalar müdürlüğümüz ailelerimiz ve sosyal problemlerimizle, Milli eğitim bakanlığımız, eğitim ve öğretim konularıyla, Halk sağlığı müdürlüğümüz, toplumsal sağlığımızla, sivil toplum kuruluşlarımız, ise gene insanlarımıza hizmetlerimizle elinden gelen çalışmaları yapıyor” diye konuştu.
Türkiye büyük bir değişim yaşarken sanayileştiğini, hızlı bir teknolojik gelişmenin yaşandığını, birey ön plana çıkarken şehirlerin nüfusunun arttığına dikkat çeken Gül, bunun da yeni ihtiyaçların doğmasına neden olduğunu, çözüm biçimlerinin de sorunların çeşitliliğine bağlı olarak değiştiğine vurgu yaptı.
Toplumun da değiştiğini, ancak değişirken de bize ait olan değerlerin de kaybolduğunu vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Gül, “Sürekli gelişen bir ülke olarak, bu gelişmelere bağlı yeni sorunlar ortaya çıkıyor. Bunların en başında “madde bağımlılığı” geliyor. Bu sorunla ilgili gerek devlet olarak, gerek kurumlar olarak ve gerekse STK’lar olarak üstümüze düşen ve varsa yapmak zorunayız. Bu değişimden en fazla gençlerimiz etkilenmekte. Gençlik bir milletin potansiyel gücüdür. Gençlerimizin ideallerini, hedeflerini diri tutmak, onların geleceğe dair düşüncelerini güvende tutmak boynumuzun borcu. Aslında günümüz gençliğinin temel problemleri demek, bir bakıma içtimaî problemlerin tamamı demektir. Her türlü sosyal problemin çözümünde ilk temel noktadan başlanır. O da, gençlerin durumunu, problemlerini tespit etmek ve çözüm yollarını ortaya koymaktan geçer. Toplumun varlığında sağlam bir gelişme ancak, gençliğin her türlü problemleri çözüldüğü zaman gerçekleşir. Bizler de gençlerimizin maruz kaldığı sıkıntıları çözebilirsek hem milletimize hem de vatanımıza en büyük hizmeti etmiş oluruz.
Bu sorunların çözümü noktasında kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte “Neden Kaybedelim ki” projesini hazırladıklarını anlatan Gül, “Ortaya çıkan sorunlar önce gençlerimizi hedef alıyor. Yanlış arkadaş çevresi, değişen değerlerin boşluğu, aile bağlarının zayıflaması, teknolojik bağımlılık ve daha birçok nedenle gençlerimiz ortaya çıkan sorunların hedefi haline gelmiş durumda. 21. yüzyılın, hemen bütün ülkelerini ortak sorunu olan madde bağımlılığını hep birlikte çözebiliriz. Gençler bizim için çok önemli. Onlar bizim mazinin mirasçıları, geleceğin kılavuzları, liderleridir. Bu yüzden gençlerimizin önünde kendi dünyalarına, ailelerine, çevresine, vatanına ve milletine çalışmaktan alıkoyacak her türlü engeli kaldırmaya çalışıyoruz.