Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 14:16

- DES Sungurlu İlçe Başkanı Bıçak: "Türk milleti, gönlündeki Atatürk sevgisiyle, demokratik cumhuriyete olan bağlılığıyla ve çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma azim ve kararlılığıyla, büyük önderin açtığı yolda ilerlemeye devam edecektir"

Haberin Devamı

ÇORUM (AA) - Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Sungurlu İlçe Başkanı İbrahim Bıçak, "Türk milleti, gönlündeki Atatürk sevgisiyle, demokratik cumhuriyete olan bağlılığıyla ve çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma azim ve kararlılığıyla, büyük önderin açtığı yolda ilerlemeye devam edecektir" dedi.

Bıçak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Atatürk'ün eğitim alanında gerçekleştirdiği dönüşüm yönüne vurgu yaptı.

Ülkenin geçtiği zor döneme rağmen işgalci güçlerin Kurtuluş Savaşı'yla tarih boyunca unutamayacakları bir ders aldığını ifade eden Bıçak, mesajında şunları kaydetti:

"Mustafa Kemal Atatürk, bu mücadelenin sonunda büyük bir komutan ve devlet adamı olarak tarihe mal olmuştur. Atatürk'ün şüphesiz en önemli başarılarından birisi de eğitim alanında büyük bir sıçrama yapmış olması ve eğitim sisteminin özünü, dinamik ve yeniliklere uyum gösterecek bir yapıda kurmuş olmasıdır. Türk milleti, gönlündeki Atatürk sevgisiyle, demokratik cumhuriyete olan bağlılığıyla ve çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma azim ve kararlılığıyla, büyük önderin açtığı yolda ilerlemeye devam edecektir. Atatürk'ün, 'Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır' sözüyle işaret ettiği misyonumuz gereği yolumuzda ilelebet yürüyeceğimizi belirterek vefatının 76. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve şahsında tüm milli mücadele kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!