Yıllar sonra savaştıkları toprakları ziyaret ettiler

Güncelleme Tarihi:

Yıllar sonra savaştıkları toprakları ziyaret ettiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 16:58

Yıllar sonra savaştıkları toprakları ziyaret ettiler

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- KIBRIS Barış harekatında görev alan askerlerden olan Ilgazlı Kıbrıs gazileri, 42 yıl aradan sonra Kıbrıs'ı ziyaret ettiler. Ilgaz Kaymakamlığı ve Ilgaz Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen organizasyonla 42 yıl sonra KKTC'ye giden Ilgazlı Kıbrıs Gazileri yavru vatanda ziyaretlerde bulundular.

MHP Ilgaz ilçe Başkanı Mustafa Yazıharman'ın rehberliğinde gerçekleşen 4 günlük Kıbrıs ziyaretinde gaziler ilk olarak KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar'ı ziyaret ettiler. Görüşmede TSK ve gazilere yavru vatana barışı getirdikleri için teşekkür eden Özçınar, barışı sürdürmek adına çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Gaziler, Güzelyurt Belediyesi tarafından tahsis edilen minibüsle KKTC'de şehir turuna çıkarak Lefkoşa Barbarlık Müzesi, Maraş Bölgesi, Magosa'da ki tarihi surlar ve mekânları, Karaoğlanoğlu Şehitliğini, Namık Kemal Müzesini, Mavi Köşkü, Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Anıtını, Lala Mustafa Paşa Camiini ve daha birçok tarihi ve turistlik bölgeleri ziyarette bulundular.

Barış Harekâtı sırasında birlikte savaştıkları şehit arkadaşlarının resimlerini gören Ilgazlı gaziler, o günleri tekrar yaşadılar. 15'i Kıbrıs Gazisi toplam 17 kişinin katıldığı Kıbrıs gezisiyle ilgili konuşan Gazi Hüseyin Yaslıkaya, geziden memnun olduğunu belirterek, "42 yıl sonra bu toprakları ziyaret etmek bizi çok duygulandırdı. Çok sevindik, bize bu imkanı sağlayan Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz ve Belediye Başkanı Arif Çayır'a teşekkür ederiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!