Orman köylüsüne su tankeri

Güncelleme Tarihi:

Orman köylüsüne su tankeri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 16:41

Orman köylüsüne su tankeri

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- ANKARA Orman Bölge Müdürlüğü Çankırı Orman İşletme Müdürlüğü'nce Çankırı'da Uluyazı Kampüs yolu üzerinde, fidan dikimi ve orman yangınlarına müdahale amaçlı orman köylerine su tankeri dağıtımı yapıldı.
 Çankırı Orman İşletme Müdürü Raif Çopur, törende yaptığı konuşmada, doğal yaşam alanlarının, insan nüfusunun artması, savaşlar ve küresel ısınma gibi nedenlerle tahrip olduğunu ve insanların ihtiyaçlarına cevap vermekte zorlandığını söyledi.
Yaşanabilir bir çevre için Türkiye'de her yıl milyarlarca ağaç dikildiğini ve orman alanlarında bakımlar yapıldığını belirten Çopur, "Diktiğimiz ağaçlar ormana dönüşmekte, ormanlar da birçok canlı için yeni yaşam alam oluşturmaktadır. Oluşturulan bu sağlıklı yaşam alanlarında, nesli tehlikede olan birçok bitki ve hayvan türü barınabilmekte ve nesillerini sürdürebilmektedir. Bu doğal alanların kurulması ve bakımlarının yanı sıra yangından korunması da ayrıca önem arz etmektedir. Orman Genel Müdürlüğümüz kendi bünyesinde kurduğu orman yangınlarıyla mücadele ekiplerinin dışında orman köylerimize de basınçlı su atabilen su tankerleri dağıtımı yaparak hem köylümüzü güçlendirmekte ve hem de ormanlarımızın yangından korunmasına hizmet etmektedir" dedi.
Konuşmaların ardından Fidan dikimi ve tanker dağıtım törenine geçildi. Törene Ak Parti Çankırı milletvekilleri Hüseyin Filiz ve M. Emin Akbaşoğlu, Vali Yardımcısı Murat Ertekin, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker,Ankara  Orman Bölge Müdürü  Mustafa Özkaya, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ile öğrenciler katıldı.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!