Ilgaz Dağı Milli Parkı'nın sömestr trafiği 14 bin ziyaretçi

Güncelleme Tarihi:

Ilgaz Dağı Milli Parkının sömestr trafiği 14 bin ziyaretçi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 16:51

Ilgaz Dağı Milli Parkı'nın sömestr trafiği 14 bin ziyaretçi

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- ILGAZ Dağı Milli parkı, sömestr tatilinde yine ziyaretçi akınına uğradı. Yurdumuzun önde gelen mili parklarından olan genç göknar çam ormanlarına sahip Ilgaz Dağı Milli Parkı, sömestr tatilinde ziyaretçi akınına uğradı.

Ilgaz Dağını kayak yapmak için tercih edenlerin yanı sıra çevre illerden günübirlik gezmek görmek için gelenlerde bir hayli fazlaydı. Karlar üzerinde göknar çam ormanları arasında yürümek ziyaretçilerin en büyük tutkuları arasında yer alırken, karla kaplı çam ağaçlarının doyumsuz görüntüleri de fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer aldı.

1976 yılında Milli Park,1997 yılında da Kastamonu-Çankırı Kış Sporları ve Turizm Merkezi ilan edilen Ilgaz Dağı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 10.Bölge Müdürlüğü Ilgaz Dağı Milli Park Müdürlüğü tarafından park içinde kurulu mobesse kameralar tarafından 24 saat gözlem altında bulunuyor.

Çankırı ve Kastamonu bölgelerindeki Milli Parka ücretli giriş kapıları verilerine göre 15 günlük süre zarfında otomobil, otobüs-minibüs gibi araçlarla toplam 13.761 kişi giriş yaptı. Çankırı bölgesindeki telesiyejden 2 bin, Kastamonu bölgesindeki telesiyejden ise yaklaşık 20 bin kişi yararlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!