Çiftçiye tarlada eğitim

Güncelleme Tarihi:

Çiftçiye tarlada eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 16:36

Çiftçiye tarlada eğitim

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- EN etkili eğitimin görerek ve uygulayarak olduğunu ilke edinen Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, uygulamalı eğitimlere devam ediyor. Bu kapsamda yemeklik dane baklagiller nohut yetiştiriciliği eğitim toplantısı Germece köyü nohut ekili tarlalarda gerçekleştirildi. 
Nohut yetiştiriciliği konusunda Ankara Tarla bitkileri Araştırma Enstitüsünde yemeklik dane baklagiller bölüm başkanı Dr. Abdulkadir Aydoğan tarafından çiftçilere uygulamalı eğitim verildi. Eğitime, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli,Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Doğan, Germece köyü muhtarı Cemal Çelik, Karaşeyh Muhtarı Zekeriya Yılmaz, İl Müdürlüğü teknik personelleri ve  nohut yetiştiriciliği yapan çiftçilerin katılımı ile eğitim gerçekleştirildi.
Nohut yetiştiriciliği hakkında bilgi veren Dr. Abdulkadir Aydoğan tarla hazırlığı ekim gübreleme çeşit seçimi nohut hastalık ve zararlıları hakkında çiftçilere bilgi verdi, soruları cevaplandırdı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!