Zıpkınla balık avı Türkiye Şampiyonası elemeleri Gökçeada'da yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Zıpkınla balık avı Türkiye Şampiyonası elemeleri Gökçeadada yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 20:26

Zıpkınla balık avı Türkiye Şampiyonası elemeleri Gökçeada'da yapıldı

Haberin Devamı

TÜRKİYE Sualtı Sporları Federasyonu'nun (TSSF), 2016 yılı planlı faaliyet programlarından olan TSSF Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası elemelerinin ikinci ayağı bugün Gökçeada'da yapıldı. Etkinlik, dün (Cuma) Gökçeada Belediye Meydanı'nda kortej yürüyüşü ve açılış töreni ile başladı.



Gökçeada Belediyesi'nin katkılarıyla, TSSF tarafından düzenlenen TSSF Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası'nın ikinci elemelerinde en iyi usta avcı unvanı için Marmara, Karadeniz, İç ve Doğu Anadolu bölge kulüplerinden sporcular ise bugün yarıştı. Gökçeada açıklarında 5 saat boyunca sporcular kıyasıya mücadele etti. En yüksek puanı almak için zıpkınla balık avladı. Yarışma sonunda Gökçeada Spor Kulübü birinci, Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ikinci, Sinop Triatlon Spor Kulübü ise üçüncü oldu. Bireysel branşta ise Gökçeada Spor Kulübü Sporcusu Selim Konya birinci, Özkan Şengül ikinci ve Emre İnan oldu. Dereceye girenlere ödülleri Kaleköy Limanı'nda düzenlenen törenle verildi. TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel ve Gökçeada Belediye Başkanı MHP'li Ünal Çetin verdi.



En yüksek puanı toplayan kulüpler ve sporcuları, 24-26 Haziran'da Muğla Fethiye'de yapılacak TSSF Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası finallerinde, 14 Mayıs'ta yapılan ilk elemelerde dereceye girenlerle Türkiye şampiyonluğu için yarışacaklar. Finallerde en iyi dereceyi elde ederek milli takım kadrosunu oluşturacak 3 as, 2 yedek sporcu, Yunanistan/Hermoupolis'te 15-19 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek Zıpkınla Balık Avı Dünya Şampiyonası'na katılacak.

Vural BOZOK / GÖKÇEADA (Çanakkale), (DHA)



FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!