Volkan Uslu, Gestaş’ın Projelerini Anlattı

Güncelleme Tarihi:

Volkan Uslu, Gestaş’ın Projelerini Anlattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2016 15:59

GESTAŞ GENEL MÜDÜRÜ VOLKAN USLU, BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ.

GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş’de geçtiğimiz ay göreve başlayan Volkan Uslu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, yapacakları projeler hakkında bilgiler aktardı. GESTAŞ’ta yeni bir sistem kurmak istediklerini belirten Uslu, daha önce yönetici pozisyonunda özel sektörde öğrendiği yöneticilikle ilgili konuları ekip arkadaşlarına aktarmak istediğini söyledi.
Toplantıda kendisini tanıtarak başlayan Gestaş Genel Müdürü Volkan Uslu, “Çanakkale’ye gelirken beklentimi hep pozitif yönde olumlu tutarak geldim. O anlamda büyük şeyler ummadım. Büyük şeyleri ekibimizle birlikte yapmaya geldim. Bu görev bana özel sektörde hayatımı devam ettirirken orta ve üstü düzey beyin avcısı şirketlerin vesilesiyle bu görev geldi. Çanakkaleli olduğum ve ailem burada olduğu için böyle bir işin Çanakkale’de olması ve buraya bu işle bir değer katmak için bu görevi kabul ettim. Başka bir yerde olsaydı belki gitmezdim. Doğup büyüdüğüm hayatımı yaşadığım topraklarda bu işi yapmak beni motive etti” dedi.
GESTAŞ’ın kent ve ülke ekonomisine ciddi katkılar verdiğini belirten Uslu, "Deniz ulaşımını mevcut yapıda en iyi, en verimli, en karlı operasyonel anlamda müşteri memnuniyetini en yüksek seviyeye çıkardıktan sonra, büyüme alanlarına tabiî ki bakacağız. Önceliklerimizi belirleyip, ana işimizdeki sorunlarımızı, gelişim alanlarını belirledikten sonra mutlaka büyük projeler yapılacaktır. Mutlaka farklı alanlara gideceğiz. Ama ana uzmanlık alanımızdaki işi çok iyi yaptıktan sonra farklı alanlardaki projeleri değerlendirmek daha uygun olur düşüncesindeyim. Türkiye’ye ve bölgeye ciddi katma değer sağlayacak büyük ve önemli projeler var” şeklinde konuştu.
Çanakkale’de Gestaş Genel Müdürlüğü görevine başladıktan sonra ilk olarak işinin Gestaş’ta sistem kurmak olduğunu kaydeden Uslu, “İşi yapan tabi ki kişilerdir. Ama sistem kurulduğunda hem süreç yönetimi anlamında, hem işlerin yapış anlamında, işlerin birbirlerine dokunan departmanların uygun bir şekilde yönetilmesi anlamında kişiyi çektiğinizde sistemin çökmediği, hatta o kişinin altındaki bir iki kişiyi çektiğinizde sistemin çökmediği bir sistem oluşturmak istiyorum. Benim çalıştığım uluslararası firmalarda şöyle bir kültür vardı; Genç yetenek programları yer alıyordu. Uluslararası arenada üst düzey bir yönetici olmak için iki farklı ülkede üç fonksiyonda çalışacaksınız. İki farklı ülkedeki üç farklı fonksiyonlardaki iş birimini idare edeceksiniz. Bu anlamda da ekip çalışması insanların niteliklerini hep birlikte ortak akıl ile geliştirerek sistemi kurup daha sonra da kişilerden bağımsız bir sistem oluşturabilirsek, kişileri değil sistemi konuşuruz. Sistemi konuştuğumuzda sistem iyileştirmelerini konuşuruz” dedi.
"AYVACIK- MİDİLLİ SEFERLERİ GÜNDEMDE"
Ayvacık’tan Limni ve Midilli’ye seferlerin yeniden gündemde olduğunu belirten Uslu , "Şuanda Ayvalık’tan Midilli’ye seferler var. Üç tane firma var. Ayvacık’tan da Limni-Midilli’ye sefer yapılabilir mi projesi önümüzde var. Bunu da değerlendiriyoruz. Elimizde bu projeyle ilgili iskeleler var. Çeşitli alanlarda 10’a yakın projeyi değerlendireceğiz. Gidip göreceğiz, anlayacağız. İhtiyacı belirleyeceğiz. Ondan sonra duruma bakacağız. Aynı anda 8 karpuzu taşıyacak iş gücümüz var. Nede mevcut yapımız buna uygun. Doğru adım atmalıyız” diye konuştu.
“İNSANLARIN İSTEKLERİNİ CİDDİYE ALIYORUZ"
Yaptıkları ve yapacakları tüm çalışmalarda insanların görüşlerine yer vereceklerini belirten GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, “Mevcut yapıda ilk olarak ihtiyacı tespit etmek lazım. Deniz ulaşımı, farklı bir şirket olabilir. Burada temel prensip, müşterinin tüketicini ihtiyacını anlayabilmek için o işi bilmenize gerek yok. Zaten o işi bilseydiniz, tüketiciye gerek yok. İlgili taraflardan en iyi şekilde bir ekip kurup, gerçekten ihtiyacı tespit edip o adımı atmak lazım. Mesela bir ‘Yeter Oturma Yerinde Artık’ (YOYA) diye bir iş yapış prensibi belirledik. Hem aktif olma, ortak departmanlar arası konuştuğumuz bir proje oluyor. Bir konu için hepimiz bir araya geliyoruz. Ortak akılla hareket etmek için çaprak ekipler kurduk. Çapraz ekiplerle değerlendiriyoruz. Ekip olarak Bozcaada ve Gökçeada’ya gidip deniz ulaşımını kullanan insanlarla konuşuyoruz sıkıntıları belirliyoruz. Göreve geldiğim ilk hafta Cuma Pazarında GESTAŞ’la ilgili insanlarla konuşup, fikirlerini aldım. Herkesin fikri var. Bu fikirler önemli. Doğru bilgiler alarak doğru işlerden Başarlarız. Doğru adımlar atarız. Hangi hatta, hangi gemide, hangi hizmette insanlar neler bekliyor. İnsanlar bir şeyler beklerken, biz başka bir şey mi yapıyoruz. Beklediklerini az mı yapıyoruz. Çok mu yapıyoruz. Bizim beklentimizle, onların beklentisinin alakası mı yok. Onları anlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!