Umurbey Yağlı Güreşlere hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Umurbey Yağlı Güreşlere hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 16:05

Umurbey Yağlı Güreşlere hazırlanıyor

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Lapseki İlçesine bağlı Umurbey Belde Belediyesi'nce düzenlenen Geleneksel Umurbey Yağlı Güreşleri'nin 4'ncüsü, 26 Mayıs Cuma günü yapılacak.

Umurbey Belediyesi tarafından bu yıl 4’ncü kez düzenlenecek olan Geleneksel Umurbey Yağlı Güreşlerinde, Kırkpınar Başpehlivanları boy gösterecek. Umurbey Belediye Başkanı AK Partili Sami Yavaş beraberinde Umurbey Güreş Ağası Cengizhan Örs ile düzenlediği basın toplantısında güreşler hakkında bilgi verirken, tüm vatandaşları güreşleri izlemeye davet etti.

Umurbey güreşlerinin, yağlı güreşler arasında önemli bir yeri olduğunu belirten Başkan Sami Yavaş sözlerine şöyle devam etti:

“Bütün güreş severleri, ata sporumuza gönül verenleri Umurbey’imize bekliyoruz. Kırkpınar Başpehlivanlarımız Recep Kara, Orhan Okulu, Şaban Yılmaz, Ekrem Yavuz, Hamza Köseoğlu, Gökhan Arıcı, Salih Arınç ve Nedim Gürel gibi başpehlivanımızın katılacağı bir güreş olacak. Aynı zamanda Kırkpınar öncesi son güreşler olma hasebiyle de Kırkpınar öncesi son randevu, düello diyebileceğimiz bir güreş olacak. Güreşlerde artık 4’üncü yılımız olmasından dolayı biraz daha organizasyonumuzda eksiksiz tamamlayıp, bütün güreş severlere çok iyi bir güreş ortamı hazırlamak için uğraşıyoruz" dedi.

Umurbey Güreş Ağası Cengizhan Örs ise güreşlere büyük ilgi olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Bizler de çevre illerde yapılan güreşlere katılıyoruz. Burada hem ağaları, hem Başkanları Umurbey güreşlerine davet ediyoruz. Güreşlerimize büyük bir ilgi var. Artık hatırı sayılır bir organizasyon haline geldi. Tüm hemşerilerimizi 26 Mayıs’ta Umurbey’e bekliyoruz."

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!