IHA
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 13:16
TÜRSAB ÇANAKKALE- KÖRFEZ BÖLGESEL YÜRÜTME KURULU BAŞKANI TURGAY KILIÇ, GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Çanakkale-Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Turgay Kılıç, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İstanbul Sultan Ahmet’te meydana gelen bombalı terör saldırısı nedeniyle endişeli ve üzüntülü olduklarını belirten Kılıç, "Bölgedeki seyahat acenteleri olarak son derece endişeli ve üzgünüz. Ülkemizde bu tarz olayların yaşanmamasını istiyoruz" dedi. Kılıç, Gümrük kapısı çalışmalarının sürdüğünü de söyledi.
TÜRSAB Çanakkale- Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turgay Kılıç, bugün bir restoranda merkez ve ilçelerdeki seyahat acenteleriyle biraraya geldi. Kılıç, toplantıda İstanbul Sultan Ahmet Meydanı’nda yapılan bombalı terör saldırı eylemine dair açıklamalarda bulundu. Yaşanan olayların sol bulmasını istediklerini belirten Başkan Kılıç, "Temennimiz, inşallah bu tarz terör olaylarının ülkemizde yaşanmamasıdır. Tabii bu sadece Türkiye’nin değil, tüm dünya ülkelerinin sorunu olarak görmekteyiz. Ve bu sorunu da tüm dünya ülkeleriyle hep birlikte el ele vererek sonlandırmak, bizlerin görevi olması gerekir diye düşünüyorum. Bu anlamda Sultan Ahmet’te yaşanan terör olayından dolayı son derece üzüntülü olduğumuzu belirtmek isterim. Ölenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.
Çanakkale Valisi Hamza Erkal’ın göreve başladığı günden buyana turizme destek verdiğini belirten Kılıç, yapılan toplantılarda olumlu sonuçlar aldıklarını söyleyerek, "Şehrin turizm adına gelişmesine, neler yapabileceğimizi, sayın valimizle, belediye başkanlarımızla ve ticaret odamızla sürekli istişare halinde olarak fikirlerimizi sunuyoruz" dedi.
"ÇANAKKALE - MİDİLLİ ARASI GÜMRÜK KAPISI AÇILMALI"
Turizm ve ticaret alanında Çanakkale ve Midilli arasında gümrük kapısı açılması konusunda çalışmaları olduğunu belirten Başkan Kılıç, "Bir diğer konu ise Çanakkale Bölgesi’nden Midilli’ye gümrük kapısının açılması. Bu anlamda, işadamlarımız ve seyahat acentelerimiz ile birlikte Midilli’ye gezi düzenleyerek iş görüşmelerine başladık. Oradaki belediye ve sanayi odası başkanıyla yaptığımız istişarelerde; Çanakkale’den Midilli’ye nasıl gümrük kapısı açabiliriz? Ticaret ve turizmi nasıl geliştiririz konularını görüştüğümüzde, Midilli bölgesinde özellikle kuzey kapısında hazır olduklarını ve Çanakkale bölgesinde yerel yönetimlerden ve bürokrasiden destek istediklerini bizlere ilettiler. Bizlerde sayın valimiz, belediye başkanımız ve ticaret odamızla görüştük ve acenteler olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız dedik. Bu hususta Assos bölgesi Kadırga Koyu’nda bir gümrük kapısı açılması konusunda çalışmalarımız var. Önümüzdeki en büyük sorun ise liman ve gümrük kapısı sorununu. Bu bürokratik sorunların çözülerek ilimiz turizminin ve ticaretinin bu sayede önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.