Turizmcilerin Hedefi Konaklama Süresini Uzatmak

Güncelleme Tarihi:

Turizmcilerin Hedefi Konaklama Süresini Uzatmak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 15:26

TURİZM İŞLETMECİSİ HAYATİ AYDEĞER, ÇANAKKALE'DE KONAKLAMA SÜRELERİNİ UZATMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILDIĞINI SÖYLEDİ

Çanakkale’de turizmciler, kente gelen yerli ve yabancı misafirlerin konaklama sürelerini uzatmak için yeni çalışmalar planlıyor.
Çanakkale’de otel işletmecisi Global Travel Planner (GTP) Turizm A. Ş. ortaklarından, Çanakkale Turistik Otel İşletmecileri ve Yatırımcıları Birliği Derneği (ÇATOD) Yönetim Kurulu Üyesi Armağan Aydeğer Çanakkale’nin son yıllarda, turizm alanında katıldığı fuarların meyvesini toplamaya başladığını söyledi. Aydeğer, “Çanakkale Turistik Otel İşletmecileri ve Yatırımcıları Birliği Derneği (ÇATOD) olarak bundan 10-12 yıl önce planlı olarak yaptığımız Balkan ülkeleri ziyaretleri neticesinde bugün Çanakkale’ye özellikle Romanya, Bulgaristan ve Sırbistan gibi ülkelerden çok ciddi turizm hareketleri oluştu. Önümüzdeki dönemde de katılacağımız fuarlar ile farklı bölgelerden ve ülkelerden ilimize yapılacak seyahatlerin artmasını sağlamak için çalışacağız” dedi.
Aydeğer, 2016 fuarları için planlamalarını şimdiden yaptıklarını ve bu kez daha farklı bir bakış açısı ile Çanakkale’nin tanıtımına hazırlandıklarını aktardı. ‘7 Günde Çanakkale’ sloganıyla kente gelen turistlerin konaklama sürelerini uzatacak bir tanıtım çalışmasının heyecanı içine olduklarını belirten Aydeğer, “Bu çalışmayla amacımız, kronik bir sorun olan kısa konaklama sürelerini uzatmak. Çanakkale’ye gelen turistleri daha fazla kentte tutarak katma değere katkı sağlamak. Bunun için ‘7 Günde Çanakkale’ algısını kuvvetlendirerek özellikle yurt dışı fuarlarında ilgi çekecek çalışmalar yapacağız. Çanakkale için 1.3 gün olan çok kısa konaklama sürelerini daha da arttırmak istiyoruz. Gelibolu Yarımadası, Troia, Kazdağları, kent merkezi, adalar, antik kentler ve birçok önemli bölgemizi bu kapsamda detaylandırarak, Çanakkale’ye gelecek ziyaretçilerin bölgemizde daha uzun süreli kalmaları veya daha önce gelenlerin tekrar Çanakkale’yi ziyaret etmeleri için yeni motivasyon kaynakları oluşturmaya çalışıyoruz ” diye konuştu. Aydeğer ÇATOD’un 2016 yılında katılmayı planladıkları İngiltere, Almanya, Romanya, Hollanda, İsviçre, Yunanistan ve Bulgaristan fuarlarında bu konsepti tanıtacaklarını söyledi.
Çanakkale’nin ilçeleriyle birlikte 6 bin civarında yatak sayısı kapasitesi olduğunu hatırlatan Aydeğer, 12 aylık dilime bakıldığında konaklama rakamlarında ciddi açıklar verdiğini belirterek, “Çanakkale’nin turizm tesisi anlamında en büyük açığı nitelikli, konsept tesislerin var olmamasıyla alakalı bir husustur. Bölgemizde büyük zincir markaların yer alması, turizm niteliğinin artmasında önemli katkı sağlayacaktır. Ama sadece yatak arzı üreten, fazla nitelikli olmayıp belli bir konsept içermeyen tesislere Çanakkale’nin ihtiyacı yoktur. İhtiyaç, belirli bir konsept üreten, bir marka zincirinin parçası olan, yani kentin pastasına pay katacak, kaliteyi yükseltecek tesislere Çanakkale’nin ihtiyacı vardır. Marka değerlerinin varlığı buradaki turizmi yükseltir. Yoksa, standart turistik tesisler yatak enflasyonu ve beraberinde buradaki tesislerin geriye gitmesine sebep olacak fiyat rekabetine kadar uzayacak bir süreci tetikleyecektir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!