Güncelleme Tarihi:
Burak GEZEN/ÇANAKKALE, (DHA) - ÇANAKKALE'nin Çan İlçesi'nde faaliyet gösteren Kale Grubu'nun, kurucusu ve onursal başkanı 88 yaşındaki işadamı Dr. Hacı İbrahim Bodur'un ölümü, 1928 yılında doğduğu Yenice'nin Nevruz Köyü'nde de büyük üzüntü yarattı. 'Seramiğin babası' İbrahim Bodur'u anlatan köylüler, her gelişinde köylüleri etrafını toplayarak sohbetler ettiğini, arkadaşlarıyla çocukluk anılarını yad ettiğini ifade etti.
Çan İlçesi'nde faaliyet gösteren Kaleseramik fabrikalarını da bünyesinde barındıran seramik sanayinin babası Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. Hacı İbrahim Bodur, Çanakkale'nin en ücra ilçesi Yenice'nin en şirin köyü Nevruz'da 1928 yılında dünyaya geldi. Eğitimini tamamlayıp iş dünyasına atıldı. Seramik sanayinin lideri konumuna geldi. Ancak doğduğu köyü, çocukluk arkadaşlarını hiçbir zaman ihmal etmedi.
Bir yandan sanayi yatırımlarını doğduğu köye 20 kilometre uzaklıktaki Çan İlçesi'ne yaparken, bir yandan da doğum yeri olan Nevruz Köyü'nde vakit geçirdi.
KÖYÜNÜ VE KÖYLÜSÜNÜ İHMAL ETMEDİ
Nevruz Köyü Muhtarı Mete Boyuneğmez, İbrahim Bodur'u şöyle anlattı:
"İbrahim Bey, kökü bu köyde olup Türkiye'den dünyaya dalları uzanmış, köyünü ve köylüsünü hiçbir zaman bırakmayan, öz değerlerinden hiçbir zaman vazgeçmeyen büyüğümüzdü. Hepimizin başı sağ olsun. İbrahim Bey, köyü başta olmak üzere bu bölgedeki, hatta Türkiye'deki camiler, yurtlar, okullar, nereden talep geldiyse hepsine yardımcı olan, yardımlaşmayı ve yardımı çok seven ve reklam yapmadan bu işleri Allah rızası için yapan değerli bir büyüğümüzdü. En son geçen yıl hayır için gelmişti. Rahatsızlığı vardı. Son kez köylülerle hep beraber bayramlaştık. Bir daha gelmek nasip olmadı. İbrahim Bey çocukluk arkadaşlarına ve değerlerine çok bağlıydı. Onları camide toplar, sohbet eder, etrafında kalabalık köylüleri gördüğü zaman çok sevinirdi. Kendi vasiyeti doğrultusunda doğduğu köyde defnedilecek" dedi.
İbrahim Bodur'un çocukluk arkadaşı 84 yaşındaki Hasan Hüseyin Baldemir ise, "İbrahim bey, Ramazanlarda, bayramlarda hocaları toplar gelir; annesinin mezarının başına oturur, Yasinler, Kuranlar okunur, dualar yapılırdı. İbrahim bey hayırsever ve yeri doldurulmaz bir adam. Çok üzüntülüyüm. Benden 4 yaş büyük. Ama çocukluk arkadaşım" diyerek gözyaşı döktü.
Seramik fabrikası çalışanı Erdal Gülcal ise, "7 yıldır fabrikada çalışıyorum, değerli bir büyüğümüzü kaybettik. Türkiye için çok değerli bir insandı. Mekanı cennet olsun" dedi.
Nevruz Köyü sakinlerinden Sami Doğan da, "Büyüğümüzü kaybettik, üzüntülüyüz. Memlekete çok faydası oldu. Kendisi bu köyde doğdu ve büyüdü. Kendini yetiştirdi, büyük bir işadamı oldu atılgan girişimciydi. Gelirdi sık sık köylülerle oturup muhabbet ederdi" diye konuştu.
İbrahim Bodur'un Nevruz Köyü'ndeki evinin bakıcısı İbrahim Ülke ise, çok üzüntülü olduğunu belirterek, "1989 yılından bu yana İbrahim beyin temsilcisi olarak burada onun ocağını ve bacasını tüttürdük. İbrahim bey kesinlikle ata ocağının sönmemesini bize vasiyette bulundu. 'Sürekli bu ocak tütecek' dedi. Biz de bu vasiyeti üzerine ata ocağını hiç söndürmedik. Köyünü çok seven bir insandı. Gelemediği zamanlar üzülürdü, telefon edip köyde bir şey var mı diye sorardı" dedi.
İbrahim Bodur'un cenazesi, yarın öğlende kılınacak namazın ardından doğduğu köydeki Bodur Aile Mezarlığı'nda anne, babası ve yakınlarının kabirlerinin yanına defnedilecek.
FOTOĞRAFLI