Motosikletçilerden ÇOMÜ'ye destek

Güncelleme Tarihi:

Motosikletçilerden ÇOMÜye destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2015 17:01

Haberin Devamı

ÇANAKKALE (AA) - Troas Motosiklet Grubu üyeleri, düzenleyecekleri bir etkinlik kapsamında elde edilecek kitap ve paraları Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağışlayacak.

Troas Motosiklet Grubu temsilcilerinden Bülent Çakıroğlu, İsmail Coşkun Akkoç ve Mustafa Aşkın Değirmenci, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Coşar'ı ziyaret edip, Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında 14-17 Mayıs'ta düzenleyecekleri Çanakkale Uluslararası Motosiklet Festivali hakkında bilgi verdi.

Çakıroğlu, festival kapsamında çeşitli sosyal projeler de gerçekleştireceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu festivale, Türkiye'nin bir çok yerinden katılım olacak. Festival kapsamında çeşitli sosyal projeler yapılacak. Bunlardan birincisi ÇOMÜ'nün başlattığı ve devam ettirdiği 'Şehitlerimiz için 1 milyon kitap kampanyası'yla ilgili. Motosiklet sevdalılarına dedik ki festivale katılacak herkes gelirken beraberinde en azından 1 de kitap getirsin. Festival girişinde kitap kumbarası oluşturulacak ve etkinlik sonunda toplanacak kitaplar üniversite kütüphanesine bağışlanacak. Bu festival önümüzdeki yıllarda da devem edecek. Festivale tahmini beklentimiz 3 bin, 3 bin 500 kişi. Festival girişinde katkı olması açısından 10 lira giriş ücreti alacağız ve bunun 5 lirasını ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne bağışlamak istiyoruz."

Haberin Devamı

Prof. Dr. Coşar ise katkılar için ÇOMÜ adına teşekkür edip, "ÇOMÜ Tıp Fakültesi yeni binasında hemen her odayı isimlendirdik. Yeni hastahanenin giriş kısmında laboratuvar kısmı var. O odayı da sizin isminiz için ayıralım. Tüm dünyada tıp fakültesi hastanelerinin masrafları Sosyal Güvenlik Kurumları'nın desteğinin çok üstünde maliyeti olan hastanelerdir. Bizim bu tip desteklere ihtiyacımız var. Sizin yapmış olduğunuz bu etkinlik bu bağlamda çok anlamlı olacak" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!