Milletvekili Gider'den darbeci askerlere 'robot' benzetmesi

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Giderden darbeci askerlere robot benzetmesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 16:08

Milletvekili Gider'den darbeci askerlere 'robot' benzetmesi

Haberin Devamı

Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ (Çanakkale), (DHA) - ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'ndeki demokrasi nöbetine katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, darbe girişiminde bulunan askerlerin yurt dışından aldıkları emri uygulayan robotlar olduğunu söyledi.
Bayramiç İlçesi'ndeki Yıldırım Akbulut Meydanı'nda darbe girişimine tepki vermek amacıyla toplanan vatandaşlara Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Bayramiç Belediye Başkanı Ak Partili Saadettin Arslan'ın yanı sıra Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de katıldı. Yaklaşık bin kişinin bulunduğu meydanda saat 01.30 sıralarında bir konuşma yapan Milletvekili Ayhan Gider, 15 Temmuz darbe girişiminin kalkışma olduğunu söyledi. Gider, şunları söyledi:
"Çünkü darbeyi hükümeti beğenmeyen ordular yapar. Bu bir ihtilal de olamaz. Çünkü ihtilali millet yapar, oysa milletimiz hükümetten şikayetçi olmayı bırakın devirmek isteyen çapulculara karşı mücadele verdi. Kendini tankın topun önüne attı demek ki bu bir ihtilal de değildi. Bu ordunun içindeki bir grubun kalkışmasıydı ve ne yazık ki bu grup bizim tanıdığımız bir gruptu. Yıllarca yemeyip onlara yedirdiğimiz kendi evlatlarımızdan esirgediğimizi burs diye evlerine verdiğimiz, kurbanlarımızı bağışladığımız bir gruptu. Siz du devlete, millete ne ara bu kadar düşman oldunuz? Bunu anlayamadık. Biz onları bizden sayıyorduk oysa baktık ki bizim onlara başkalarıyla savaşmaları için vermiş olduğumuz topu tankı onlar bu millete doğrulttular. Kendilerine savaşmak için teslim edilmiş helikopterlerle 10 yaşındaki, 13 yaşındaki çocukları kurşunladılar. Bunlara insan diyemezsiniz. Bunlar yurt dışından aldıkları emri uygulayan robotlardır. Aldıkları emirleri sorgulamadan yaptılar . Bırakın darbeleri ülkemizi işgal etmeye kalkmış düşman asKerlerinin bile akıl etmediği milletin meclisine saldırdılar." 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!