Güncelleme Tarihi:
ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) gerçekleştirilen 'Sıkıcı Gerçekler Çekici Hurafelere Karşı' konferansında, gıda ve beslenme konusunda doğru bilinen yanlışlar konuşuldu.
ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) işbirliğiyle organize edilen, 'Sıkıcı Gerçekler Çekici Hurafelere Karşı' isimli Konferans Mühendislik Fakültesi Turgut Özal Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, MÜMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yurdagül, MÜMSAD Genel Koordinatörü Ebru Akdağ, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yonca Yüceer, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansta MÜMSAD Genel Koordinatörü Ebru Akdağ yaptığı sunumda, gıda ve beslenme konusunda doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgiler verdi. İnsanlığın bilgi çağını yaşadığını belirten Ebru Akdağ, gelişen teknoloji sebebiyle her şeyin çok hızlı değiştiğini, bilgi çeşitliliğinin ve yanlış bilgilerin insanların kafalarını karıştırdığını söyledi. Gıda konusunda en doğru bilgiye sahip uzmanlar gıda mühendisleri ve diyetisyenler olduğunu kaydeden Akdağ, gıda konusunda medyada yer alan yanlış bilgilerden de örnekler verdi.
MÜMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yurdagül ise, Türkiye'de son 10 yıldır medyada herkesin gıdadan bahsettiğini, gıda konusunda uzman olmayan kişilerin yanlış bilgilerinin hızlıca yayılarak bilgi kirliliği yarattığını ve kamuoyunu olumsuz etkilediğini söyledi. Toplumda, margarinlerle ilgili yanlış bilinenlerin olduğunu dile getiren Yurdagül, sunumunda yağlar, paketli ürünler, margarinden modern margarine gibi konu başlıklarını detaylı olarak açıkladı.
Sunumların ardından soru cevap şekliyle devam eden konferans, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden'in konuşmacılara hediye takdimiyle son buldu.
ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAFLI