Mehmetçik Vakfı, Mehmetçiğin Sigortası

Güncelleme Tarihi:

Mehmetçik Vakfı, Mehmetçiğin Sigortası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2015 14:08

TSK MEHMETÇİK VAKFI BURSA TEMSİLCİSİ İBRAHİM GÜVEN VE ŞEHİT VE GAZİ İŞLERİ PERSONELİ ÖNDER YALÇIN, GAZETECİLERE VAKFIN FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

TSK Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi İbrahim Güven, Şehit ve Gazi İşleri Personeli Önder Yalçın ile birlikte, Çanakkale Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Güven, burada vakfın işleyişi ve Mehmetçiğe verdiği destekler hakkında bilgi verdi. Mehmetçik vakfının ‘bağış toplayan’ değil ‘Bağış kabul eden’ bir vakıf olduğunu söyleyen Güven, “Halkımız, Mehmetçiğimizden hiçbir zaman yardımını esirgememiştir” dedi.
Çanakkale Gazeteciler Cemiyetinde basın mensupları ile bir araya gelen TSK Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi İbrahim Güven, Şehit ve Gazi İşleri Personeli Önder Yalçın, Vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Mehmetçik Vakfı’nın 1982 yılında kurulduğunu ve bu güne kadar yaklaşık 44 bin kişiye 505 milyon TL yardımda bulunduğunu söyleyen Güven, “Mehmetçik Vakfı’nın amacı, TSK bünyesinde görev yaparken şehit olan yada gazi olan askerler ve ailelerine destek vermek. Bunu yaparken de, bütün gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Yani hiçbir devlet katkısı olmadan, tamamen vatandaşlarımızın bağışlarıyla bu desteği sağlıyoruz. Vakfımız, bu güne kadar, 4 bin 450 terör şehidi, 2 bin 86 görev şehidi ve 10 bin 68 diğer şekillerde vefat eden Mehmetçiğimize destek oldu. Desteklerimizin, çeşitli şekillerde yapılıyor. Bir defaya mahsus ve sürekli olmak üzere desteklerimiz, şehidimizin yakınlarına, gazilerimizin kendilerine ve yakınlarına yapılıyor. Şehidimizin, vefatı esnasında hamile olan eşine doğum yardımı, vefatı esnasında hayatta olan çocuklarına bakım yardımı, 18 yaşına kadar olan çocuklarına hiçbir koşula bağlı kalmaksızın, 20 yaşına kadar lise de okuyan çocuklarına ve 25 yaşına kadar da üniversitede okuyan çocuklarına aylık yardımlarda bulunuyoruz. Şu anda vakfımızdan halen yardım alan 7 bin 568 gazimiz, 1338 öğrencimiz var. Nakdi yardımların yanı sıra, şehitlerimizin emaneti yavrularımıza, sosyal destek projelerimiz oluyor. Bunlar da çeşitli şekillerde gerçekleştirilebiliyor” dedi.
Vakfın vatandaş ile Mehmetçik arasında köprü kurması nedeniyle çok hassas bir şekilde yönetildiğini de belirten Güven, Biz, sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Vakfımızın kendi iç denetim mekanizması var. Bunun yanı sıra Sayıştay tarafından denetleniyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, özel denetim firmaları tarafından, valilik tarafından denetleniyor. Örneğin kurban vekaletlerinde, bayramın 3 günü görev yapan 7 kişilik heyet oluşturuyoruz. Bu heyete, mülki amir tarafından atanan bir din görevlisi, veteriner ve noter eşlik ediyor. Kurbanlıkları hem kesimden önce hem de kesimden sonra veteriner kontrol ediyor. Bize gelen kurban vekaletlerinde, 7 kişinin huzurunda, din görevlisine vekalet veriyoruz. Son derece hijyenik ortamda kesim yapılıyor. Tüm kesim işlemleri, baştan sona videoyla kayıt altına alınıyor. Her günün sonunda ve üçüncü günün sonunda olmak üzere tutanak altına alınıyor. Ve istenilen bağışçıya, bu tutanaklar, video görüntüsüyle birlikte gönderiliyor. Vekaleten kesilen kurbanlar, 4,5 kiloluk paketler halinde, kesim merkezinin 120 kilometreye kadar yakınındaki şehit ailelerimize taze et olarak, daha uzaktaki ailelerimize ise kavurma olarak ulaştırılıyor” dedi.
Yaklaşan kurban bayramı öncesinde, kurban vekaletleri konusunun son derece önemli olduğuna dikkat çeken Şehit ve Gazi İşleri Personeli Önder Yalçın, “Vekaletle kurban bedelleri, önümüzdeki günlerde belirlenip duyurulacak. Bunun için, vatandaşlarımız, mutlaka vekaleten kurban kesilecek olan kişinin ismini bize bildirmeli. Ondan sonra, kurban kesim işlemi tamamlanıp, etleri şehit ailelerimize teslim ediliyor” diye konuştu. Toplantı sonunda TSK Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi İbrahim Güven Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı’ya Mehmetçik Vakfının 30 Yılını kapsayan bir anı kitabı hediye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!