Liseliler müzikte hünerlerini sergiledi

Güncelleme Tarihi:

Liseliler müzikte hünerlerini sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 18:08

Liseliler müzikte hünerlerini sergiledi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Belediyesi tarafından gençleri sanata teşvik etmek ve desteklemek amacı ile düzenlenen Liselerarası Popüler Müzik Yarışması'nın 12'ncisi gerçekleştirildi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İçdaş Kongre Merkezi'nde düzenlenen Liselerarası Popüler Müzik Yarışması'na il genelinde eğitim veren farklı liselerden müzik grupları katıldı. Toplamda 11 lisenin katılımı ile düzenlenen yarışmanın jüri koltuğunda Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi İftihar Vanlı, Çanakkale Belediyesi Türk Sanat Müziği Koro Şefi Aydın Tekindor, Hüseyin Akif Terzioğlu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik Öğretmeni Gamze Bayramoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Ceyda Bozer ve Feryal Günal, kentin yetiştirdiği değerli müzisyenlerden İlyas Ozan Karahan ve sevilen müzik grubu Redd oturdu.
Yarışma, yarışacak ilk okulun sahne almasıyla başladı. Salonu dolduran coşkulu kalabalık, genç müzisyenlerin söylediği şarkılara alkışlar ile eşlik ederek onları yalnız bırakmadı. Öğrencilerin Türkçe ve İngilizce olmak üzere toplamda iki şarkı seslendirdikleri gece coşku ve heyecan ile devam ederken, yarışma bölümünün sona ermesinin ardından Redd grubu konser için sahne aldı.
Biga Atatürk Anadolu Lisesi Çanakkale Belediyesi Özel Ödülü'nü alırken, İbrahim Bodur Anadolu Lisesi Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. Öğrencilerin bir yıl boyunca çalışarak performanslarını canlı olarak icra ettikleri yarışmanın üçüncüsü Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi, ikincisi Vahit Tuna Anadolu Lisesi olurken birincilik plaketini Çanakkale Anadolu Lisesi aldı.
Dereceye giren okullara plaket verilmesinin ardından toplu hatıra fotoğrafının çekilmesi ile gece sona erdi.
Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)
Fotoğraf

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!