Konuk öğrenciler Harmandalı oynayarak veda etti

Güncelleme Tarihi:

Konuk öğrenciler Harmandalı oynayarak veda etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2017 13:51

Konuk öğrenciler Harmandalı oynayarak veda etti

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’de Yunus Emre Enstitüsü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) iş birliği ile düzenlenen Türkçe Yaz Okulu programına katılan 18 yabancı öğrenci için veda gecesi düzenlendi. Yabancı öğrenciler Çanakkale’ye Harmandalı oynayarak veda etti.

Çanakkale’de düzenlenen yaz okuluna katılmak üzere kente gelen 18 yabancı öğrenci için yaz okulunun sona ermesinin ardından veda gecesi düzenlendi. Geceye, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve eşi Aysun Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Gestaş A.Ş. Genel Müdürü Volkan Uslu, Yunus Emre Enstitüsü Çanakkale Öğrenci Yetkilisi Şükran Yılmaz ve Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Müdür Yardımcısı Okutman Cumali Yaşar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç ve Doç. Dr. Hasan Kaplan katıldı.

ÇOMÜ TÖMER, 57 ülkeden 700 öğrencinin ve kursiyerin katılım sağladığı yaz okuluna, 13 ülkeden 18 öğrenciye ev sahipliği ile destek verdi. Öğrenciler üç hafta boyunca TÖMER’de gerçekleşen Türkçe derslerinin yanı sıra Gelibolu Tarihi Yarımadası ve Savaş Alanları, Bozcaada, Gökçeada, Truva, Gülpınar, Apollon Smithenion, Assos, İda Kazdağları gibi tarihi, coğrafi ve kültürel mekanları gezme şansı buldu. Ebru, çömlek, yemek, halk oyunları gibi kültürel kurslar ve gezilerle Türkçe bilgilerini pekiştiren öğrenciler, Türk insanını ve Türkiye’yi tanıdı. Öğrencilerin halk oyunları gösterisi ile başlayan etkinlikte Harmandalı oynayan yabancı öğrenciler beğeni topladı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Türkçe’nin, dünyada en çok konuşulan 5 dilden bir tanesi olduğunu söyledi. Türkçe öğrenen birisinin dünyada büyük bir kitleyle iletişim kurabildiğini de belirten Rektör Yücel Acer, “Türkçe öğrenen bir kişi sıradan bir dil öğrenmiyor. Türkçe sadece iletişim kurmak için değil bilim dünyası için de önemli bir dil haline geliyor. Türkçe programlar yurt dışında da yaygınlaşmaya başladı. Batı dünyasındaki üniversitelerde de Türkçe okutan bölümler ve Türkçe dil dersi veren üniversitelerin sayısı her geçen gün artıyor. Türkçe öğrenmeniz sebebiyle de güçlü bir bilimsel araca erişmiş oluyorsunuz. Günümüzde internet gibi güçlü bir iletişim kaynağı var. Bu sebepten Pratik yapmak ve öğrendiklerinizi unutmadan çalışmaya devam etmeniz gerekmektedir. Türkiye’ye ait gazete ve dergileri takip etmek sizlerin yararına olacaktır” dedi.

ÇANAKKALE / DHA

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!