Keçi peyniri "muhallebi" oldu

Güncelleme Tarihi:

Keçi peyniri muhallebi oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 11:54

- ÇOMÜ Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü'nde öğrenim gören 3 kız, Türk mutfağına yeni bir damak tadı sunabilmek amacıyla keçi peyniri kullanarak muhallebi yaptı - "Keçi peynirli muhallebi"yle İzmir'de katıldıkları yemek yarışmasında dereceye giremeyen öğrenciler, buna rağmen farklı bir lezzet oluşturmanın mutluluğunu yaşıyor

Haberin Devamı

ÇANAKKALE (AA) - MEHMET BAYER - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü'nden 3 kız öğrenci, tuzlu ve tatlıyı bir araya getirip keçi peynirli muhallebi üretti.

Bölümün 4'üncü sınıf öğrencisi Cemre Uyanık ile 3'üncü sınıftan Selen Pekoğuz ve Pelin Kılınç, bu değişik lezzetle 2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı (FOODEX) kapsamındaki "İzmir 2'nci Chef Student Yemek Yarışması"na katıldı. Öğrenciler, yarışmada dereceye giremeseler de Türk damak tadına yeni bir tatlı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Pekoğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşlarıyla katıldıkları daha önceki bir yarışmada da "acı biberli muz" yaptıklarını hatırlattı.

Bu yarışmada farklı bir tat denemek istediklerini anlatan Pekoğuz, "Cemre ile oturduk ve yarım saatte reçeteyi çıkardık. 'Ne yapabiliriz, ne olabilir, nasıl bir görsel yaratabiliriz?' diye düşündük. Başlangıç olarak tarhanalı mantı, ana yemek olarak kuzu küşleme, tatlı olarak da keçi peynirli muhallebi yaptık" dedi.

Haberin Devamı

Ürettikleri tatlının çok beğenildiğini aktaran Pekoğuz, İzmir'deki yarışmada dereceye giremeseler de farklı bir damak tadı ortaya çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Pekoğuz, şöyle konuştu:

"Tatlının içinde süt, su, un, nişasta, isteğe göre yumurta, vanilya, keçi peyniri var. Keçi peynirini labne peyniriyle karıştırıp lezzetlendirebilirsiniz. Keçi peyniri gerçekten ağır bir peynir. Kıvamını tutturamazsanız tatlınız olmaz. Tatlımızın yapımı, donmasıyla 20-25 dakika sürüyor. Yapımı çok zor bir tatlı değil ama bence lezzetli. Damak tadı buna uygun olmayan birçok insan var. 'Peynirli tatlı yemem' diyenler var mesela ama öyle olmuyor. Yedikten sonra lezzetli olduğunu herkes fark ediyor. Arkadaşlarımızla birbirimizi bulmamız aslında en büyük şansımızdı. Çünkü her üniversitede aşçı bulamıyorsunuz ya da olsa da bazıları katılmak istemiyor. Biz birbirimizi bulduk, hiç de ayrılmadık. Hep aynı kadroyla yarışmalara katılıyoruz ve devam ediyoruz. Umarım devam da ederiz."

Pekoğuz, okulunu tamamladıktan sonra şef olmak istediğini bildirdi.

Haberin Devamı

Daha sonra pastacılık alanında ilerlemeyi planladığına değinen Pekoğuz, "Önce dünya mutfaklarını öğrenmem lazım. Daha gideceğim fazla yol var. Şimdi 'dükkan açıyorum' desem olmaz. Farklılık yaratmam lazım. Piyasada zaten çok tatlı yeri var. Dünya tatlılarını öğrenip daha sonra kendi yerimi açmak istiyorum" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!