Gelibolu'nun öncelikli sorunları tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Gelibolunun öncelikli sorunları tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 16:57

Gelibolu'nun öncelikli sorunları tartışıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'deki Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde düzenlenen toplantıda Gelibolu'nun öncelikli sorunları görüşüldü.

Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde düzenlenen toplantıda Gelibolu'nun sorunları ve geleceği masaya yatırıldı. Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Özen ve yönetim kurulu üyeleri, Ziraat Odası Başkanı Atilla Eraslan, MHP İlçe Başkanı Hikmet Dağlı, CHP İlçe Başkanı Nevzat Kaya, AK Parti grubunu temsilen Mahmut Çetin, Esnaf Odası Başkanı Ahmet Nalbant ve Gelibolu İş Adamları Derneği Başkanı Cavit Özübir katıldı. Toplantıda, ilçedeki üniversitedeki öğrenci ve öğretim görevlisi sorunu, ilçeye açılması planlanan Fen Lisesi konusu, hastanede yaşanan yatak ve yer sıkıntısı ve İskele bölgesindeki sorunlar öncelikli konular arasında ele alındı. MHP İlçe Başkanı Hikmet Dağlı, Gelibolu'nun en büyük sorununun gençlere yönelik işsizlik konusunun olduğuna dikkat çekerek, Gelibolu'ya acemi birliği gelmesi noktasında çalışma yapmaları gerektiğini bildirdi. Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ise, Gelibolu'yu eğitim ve turizm sektörlerinin kalkındırabileceğini belirtti. Trakya ve İstanbul'da bunalıp tatil isteği duyan vatandaşları Gelibolu'ya çekerek turizmden pay alınabileceğini dile getiren Özacar, "Gelibolu'da eğitim anlamında da birçok yeniliğe ihtiyacımız var. Bu konuya da, geçtiğimiz yıl yıkımına başladığımız okullarımızın yerine daha iyi, daha ferahlarını yaparak başlayabiliriz. Gelibolumuzun neden bir Fen Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Fakültesi olmasın. Biz yerel yönetim olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Burada toplanan arkadaşlar olarak da her türlü ön yargılarımızdan arınıp Gelibolu'ya gelecek yatırımları kapmak için canla başla çalışmalıyız" dedi. Gelibolu'nun en büyük ihtiyacı olan kapalı pazar yeri için eski saymanlığın bulunduğu alanı istediklerini anlatan Başkan Özacar, pazaryerinin tamamlanmasının ardından yer satışlarının ilk olarak Gelibolu esnafına yapılacağını dile getirdi. Başkan Özacar, "Gelibolu Belediye Meclisi olarak yaz aylarında yazlık bölgelerde bulunan çay bahçeleri ve sahilde bulunan kafeler ve restoranlar için geçerli olan gece 03.00'te dükkan kapatma sınırını gece 04.00'e çektik. Biz Gelibolu olarak turizm kenti olmak istiyorsak bir yerlerde hoşgörü göstermek zorundayız" dedi.

Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay ise, Piri Reis MYO'da yeni açılması planlanan 6 bölümün onayını aldıklarını anlatarak öğretim görevlisi olmadığı için bu bölümlerin açılamadığını kaydetti.



Doğan ZELOVA / GELİBOLU, (DHA)

Fotoğraf

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!