Gelibolu Devlet Hastanesinde Doktor Sayısı 16 Oldu

Güncelleme Tarihi:

Gelibolu Devlet Hastanesinde Doktor Sayısı 16 Oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2015 10:15

ÇANAKKALE’NİN GELİBOLU İLÇESİNDEKİ BİR DÖNEM ‘BEBEK DOSTU HASTANE’ ÜNVANI ALAN ANCAK DAHA SONRADAN DOKTORSUZLUKTAN ADETA KAPISINA KİLİT VURULMA NOKTASINA GELEN GELİBOLU DEVLET HASTANESİ, ŞİMDİ ALTIN ÇAĞINI YAŞAMAYA BAŞLADI.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki bir dönem ‘bebek dostu hastane’ ünvanı alan ancak daha sonradan doktorsuzluktan adeta kapısına kilit vurulma noktasına gelen Gelibolu Devlet Hastanesi, şimdi altın çağını yaşamaya başladı.
Biga Devlet Hastanesinden, Gelibolu Devlet Hastanesine atanan Alper Fırat Bolat göreve başlamasının ardından ilk iş olarak, doktor sayısını artırmak için girişimlere başladı. Bu girişimlere ilçe Kaymakamı Oktay Çağatay, siyasi parti temsilcileri, Ak Parti milletvekilleri ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Tezcan Sezgin’inde katkıları ile doktor kadrosu 18 olan hastanede pazartesi ve ayın 15’nde doktor sayısı 16 olacak. Hastanenin son durumu hakkında basın toplantısı yaparak, ilçedeki gazetecileri bilgilendiren hastane başhekimi op. Dr. Alper Fırat Bolat, hastanenin artık kalp ve beyin ameliyatı dışında hiçbir hastayı sevketmeden ameliyat edebilecek duruma geldiğini belirtti.
Dr. Bolat, “Hastanemizde yaklaşık bir hafta önce de yoğun bakım ünitesini açtık. Bunun için gerekli araçlar ve doktorlarımızda geldi. Daha önce yoğun bakım ünitesi olmadığından hastalarımız sevk ediliyordu. Şimdi bu sorunda ortadan kalktı. Hastanemize bir diş doktoru Remziye Yavuz Güntekin , Kulak Burun Boğaz doktoru Gökçe Tanyeli, Çocuk Doktoru Beyza Demirca ve Üroloji doktoru Serkan Aynur görevlerine başlamışlardır. Diş hastalarının artık Çanakkale ve başka yerlere gitmesine gerek yok. Aynı zamanda cerrahi müdahalelerde de aynı durumlar geçerlidir” dedi.
Mayıs ayının 15’inden sonra Kardiyoloji ve psikiyatri doktorlarının da gelmesinden sonra hastaneden tam teşekküllü sağlık raporu da alınabilecek. Şuanda yeni uygulamayla birlikte 43 hastanın da evlerinde bakımı yapılıyor. 2.5 ay sonra diyaliz hastalarının da Çanakkale’ye gitmekten kurtulacağını söyleyen başhekim Bolat, “Diyaliz ünitemizin inşaatı hızla ilerliyor. İhaleyi alan firma 2 ayda tamamlayacak. Böylece hastalarımız bu yol işkencesinden de kurtulacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!