EBİT üyeleri şehitlere saygı için pedal çevirdi

Güncelleme Tarihi:

EBİT üyeleri şehitlere saygı için pedal çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 17:35

EBİT üyeleri şehitlere saygı için pedal çevirdi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 102'nci yıldönümü kapsamında, Ege Üniversitesi Bisiklet Topluluğu'nun (EBİT) 25 bisikletcisi şehitlere saygı için pedal çevirdi.

İzmir’den 2 gün önce yola çıkan 25 bisikletçi bugün Çanakkale’nin Ayvacık İlçesine bağlı Küçükkuyu Beldesine ulaştı. Üniversiteli gençler, Beldede Küçükkuyu Belediye Başkanı CHP’li Cengiz Balkan’la bir araya geldi. Ege Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (EBİT) Başkanı İrem Duman, geleneksel hale getirdikleri Çanakkale Şehitlerini Anma Turuna ilk olarak 2008 yılında başladıklarını belirterek, “Çanakkale'de bizim için şehit düşen askerlerimizi unutmadığımızı göstermek için bu etkinliği düzenliyoruz. Çanakkale'de tarihi önemi çok yüksek olan Turgut Reis Bataryaları, Çimenlik Kalesi, Kilitbahir Kalesi, 57’nci Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Seddülbahir Mevkii, Çanakkale Şehitleri Abidesi ve birçok önemli alan ziyaret edeceğiz” dedi.

Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan’a ziyaretin ardından bisikletli grup Beldeden ayrıldı. Bisikletli grup Assos sahil yolu üzerinden Babakale, Geyikli, Bozcaada, Ezine ve Truva Ören yerin, gezdikten sonra Tarihi Gelibolu Yarımadasında Şehitlikleri ziyaret edecek.

Dilara ERDİNÇ / AYVACIK, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!