ÇOMÜ'ye ABD'den 44 bin kitap

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜye ABDden 44 bin kitap
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2015 13:30

Haberin Devamı

ÇANAKKALE (AA) - Türkiye'nin en büyük kütüphaneleri arasında yer alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesi'ne Amerika'dan satın alınan 44 bin kitap getirildi.

Araştırma Proje Eğitim Kooperatifi tarafından satın alınan kitaplar görevli ekiplerce raflara yerleştirildi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, kitapların 35 gün süren gemi yolculuğunun ardından kütüphaneye ulaştığını söyledi.

Kurumun tarihi bir zamanı yaşadığını belirten Laçiner, "Şu anda Florida’dan, uzun bir yolculuktan sonra gelen kitaplarımıza kavuşmuş durumdayız. Bir tır dolusu kitap ve tırda 44 bin kitap bulunuyor. Bu kitapların içerisinde hocalarımızın özellikle ihtiyaç duydukları tarihten eğitime kadar pek çok eser var. Kütüphane bu anlamda tarihi bir gününü yaşıyor diyebilirim. Çünkü 44 bin kitaba bir anda kavuşmuş olacak. Gelen bu kitaplar ile birlikte basılı yayında 700 bini geçmiş oluyoruz. Geçen yıl yine 30-40 bin civarında bir parti kitap gelmişti. O zamanda çok heyecanlanmıştık. 40 bin kitap bizim kütüphanemizin kitap sayısının yüzde 6- 7’si demek. Bunun bir anda gelmiş olması ayrı bir sevinç kaynağı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Hedeflerinin 1 milyon kitap olduğuna işaret eden Laçiner, şöyle devam etti:

"Bugün gelen kitaplar, araştırmacılarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak kitaplar. Bu çalışmalarımız sonucunda dijital veri tabanları ile birlikte Çanakkale’den bilgiye ulaşmak Ankara’dan İstanbul’dan daha kolay olacak artık."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!