ÇOMÜ'de 1. Proje Pazarı hazırlık toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜde 1. Proje Pazarı hazırlık toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 11:50

ÇOMÜ'de 1. Proje Pazarı hazırlık toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Valiliği’nin himayesinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde, 12-13 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan 1.Proje Pazarı etkinliğinin hazırlık toplantısı Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantıya Vali Vekili Tahir Şahin, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer, ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Şahin Örnek, akademisyenler, iş adamları, proje uzmanları ve ilgili kurumlar katıldı.

Proje pazarı fikrinin nasıl oluştuğunu ve ne ifade ettiğini anlatan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, "Üniversitemizdeki Proje Koordinasyon Merkezimizde küçük bir kıvılcım şeklinde oluşmuş bir fikri, Teknopark yönetimi ile beraber değerlendirdik ve Çanakkale’de bu kültürün gelişmesi adına proje pazarı sürecinin başlatılması gerektiğini düşündük. Bu düşüncemizi kendi içimizde belli oranda olgunlaştıktan sonra Sayın Valimizle de paylaştık ve büyük desteklerini aldık. İlk olmasının verdiği heyecanla bu büyük niyet çok önemli. Valiliğimiz ile ortak yürüttüğümüz bu çalışma inanıyoruz ki çok güzel bir başlangıç olacak. Bu işi organize eden arkadaşlarımız ciddi bir emek harcıyorlar. Ama bu niyetin somuta dönüşmesinde şüphesiz ki Çanakkale’nin bir bütün olarak vereceği destek çok önemli. İşte bu toplantının esası budur. Kamu kurumlarını, belediyeleri, iş dünyasını bir araya getirerek bu fikri paylaşıp, bu fikre sahip çıkılmasını sağlamamız gerektiğini düşündük" dedi.

Konuşmaların ardından toplantının soru cevap bölümüne moderatörlük yapan ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Şahin Örnek, Proje Pazarı etkinliği ile yenilik potansiyeli taşıyan fikirlerin ödüllendirileceğini belirterek etkinliğin önemli bir amacının da iş fikirlerinin marka, patent gibi çeşitli mülkiyet hakları kapsamında ekonomiye kazandırılması olduğunu belirtti.

ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!