ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçiner'e 3 ödül

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçinere 3 ödül
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2015 16:09

-Prof. Dr. Sedat Laçiner'e , Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Bilge Kağan Avrasya Bilim Ödül Komitesi tarafından "Yılın Rektörü", "Bilge Kağan Avrasya Bilim" ve "Balkanlar Avrasya Onur" ödülleri verildi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'e , Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Bilge Kağan Avrasya Bilim Ödül Komitesi tarafından "Yılın Rektörü", "Bilge Kağan Avrasya Bilim" ve "Balkanlar Avrasya Onur" ödülleri verildi

Troia Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Genel Başkanı Dr. Hasan Cengiz, Laçiner'in sadece Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılında 1 milyon kitap hedeflemesinin dahi "Yılın Rektörü" seçilmesine yeterli bir çalışma olduğunu söyledi.

Türkiye’de bilim insanlarının yıpratıldığını belirten Cengiz, “Bilim insanlarının yıpratılmasına son derece karşıyım. Bunu hissediyorum. Sayın Laçiner, bilim ve fikir üreten bir değerdir. Lütfen onu yıpratmayalım. Türkiye’de gelişen son olaylardan dolayı 'şu gruptan veya bu gruptan' diye ifadeler kullanıldığını duyuyorum. Bunlar bilim adamlarının motivasyonunu düşürmektedir. Siyasetçiler siyasetçiliğini, bilim adamları da bilim adamlığını yapsınlar. Bilim adamlarımızı siyasetin konusuna lütfen almayalım. Bu ödüller vicdani bir karardır. Haktır ve hakikattir" dedi.

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından Genel Başkanı Cengiz, Bilge Kağan Avrasya Bilim Ödül Komitesi üyeleri ile birlikte Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner’e "Yılın Rektörü" ödülünü verdi.

"Bilge Kaan Avrasya Bilim Ödülü" ise Moğolistan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Doç. Dr. İnkbat Avirmedi tarafından Laçiner'e verildi.

Laçiner, "Balkanlar Avrasya Onur Ödülü"nü ise Rumeli Balkan Güçbirliği Platformu Kurucu Başkanı Recep Erdoğan'dan aldı.

Komite tarafından 3 ayrı ödüle layık görülen Laçiner ise yaptığı konuşmada, "Biz burada bir sürü övgü duymuş olduk. İnşallah Allah ayıp yazmaz ve insanlar da ayıplamaz. Kendilerine ben gönül yücelikleri için çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar. Bu tür ödüller insanın yükünü ağırlaştırıyor. Ödül alanın işini zorlaştırıyor. Bundan sonrasında o ödüle, o teveccühe, o insanlara, o sözlere layık olmayı gerektiriyor. Ödülle bir şey bitmiyor, başlıyor açıkçası” diye konuştu.

Haberin Devamı

Törene katılan davetliler daha sonra düzenlenen resepsiyona katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!