Çanakkale Turizmi Masaya Yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Turizmi Masaya Yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2016 15:29

EMITT FUARI'NDA ÇANAKKALE TURİZMİ MASAYA YATIRILDI.

Bu yıl 20’ncisi düzenlenen EMITT Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Çanakkale turizmi masaya yatırıldı.
Fuarda Çanakkale standı ziyaretçilerin dikkatini çekerken, akşam AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın katıldığı yemekte Çanakkale’nin turizm potansiyeli ve yeni stratejiler konuşuldu.
Çanakkale’nin ihtiyaçlarına siyaset üstü bir bakışla yaklaşılması gerektiğine inandıklarını belirten Turan, "Turizm potansiyeli yüksek Çanakkale’mizin hak ettiği turisti çekebilmesi, turizm gelirinden payını artırabilmesi için bizi yetkililerle bir araya getiren Kültür Turizm İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. Çanakkale öylesine güzide bir şehir ki tarihiyle, doğasıyla, tarımıyla, turizmiyle, sanayisiyle kendisine hayran bırakıyor. Çanakkale öncelikle bizim için Milli şuurun başkenti. Topraklarımıza göz dikmiş dünyaya karşı, topyekun mücadele verdiğimiz yer. Çanakkale tarihteki öneminin yanında tarımda, sanayide, turizmde bir marka şehir. Çanakkale’nin zenginlikleri turizmi de ön plana çıkaran nitelikte. Tarih ve kültür turizmi, termal turizm, deniz turizmi, ekoturizm bütün bu başlıkların kolaylıkla örneklerini görebileceğimiz bir şehir. Her bir ilçemiz ayrı bir kıymeti var" dedi.
"BÖLGE BÖLGE MARKALAŞMAYA MÜSAİT İLÇELERİMİZ"
Çanakkale ilçelerinin bölge bölge ayrı markalaşmaya müsait olduğunu belirten Ak Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan, " Bölge bölge markalaşmaya müsait ilçelerimiz. Biga, Bayramiç, Ezine, Çan ve Ayvacık termal turizmde ön plana çıkarken, Şehitlik, Troya, Parion ve Assos tarih ve kültür turizminde göz kamaştırıyor. Bozcaada zengin mutfağı ve üzüm bağlarıyla turizm potansiyeline sahipken, Gökçeada rüzgar sörfü, dalış gibi sporlarda iddialı ilçemiz. Yoğun oksijen kaynağı Kazdağları eko turizmin geliştirilmesine, Kaz Dağları’nın turizme kazandırılmasında bir fırsat. Troya 500 binin üzerinde yıllık ziyaretçisiyle Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan dünyaca ünlü bir tarihi miras. 2018 yılında Unesco Dünya Mirası listesine girişinin 20 yılını yaşayacağız. Troya müzesinin de 2016’da inşallah biteceğini düşünürsek 20. Yılı Troya’nın tanıtımı için büyük bir fırsat. Gökçeada, Bozcaada ve Ayvacık eşsiz kıyısıyla deniz turizminde Çanakkale’mizi ön plana çıkarıyor. 7 Mavi bayraklı plajımız var.
ÇANAKKALE ZİYARETÇİ SIRALAMASINDA 9’NCU SIRADA
Çanakkale kentinin ziyaretçi sıralamasında 9’ncu sırada olduğunu belirten Turan, yabancı turist açığını da yerli turistle ikame edilebileceğini söyledi. Turan, "Tur operatörleri ile yakın çalışma bu konuda işimizi kolaylaştırabilir. Yurtiçinden okulların ziyaretlerini hafta içine de yaymak için çözüm üretmeliyiz. Markalaşma çalışmalarını gerekli özveriyi ve kaynağı ayırmalıyız. Tanıtım faaliyetleri, reklamlar ilk bakışta maliyetli gözükse de uzun vadede turist sayısına, gelirlere katkı sağlayacaktır. Çanakkale tanıtım günlerinde, yurtiçi ve yurtdışı fuarlarında daha çok yer almalı. Assos-Midilli arasında feribot seferleri Çanakkale’de turizme yeni bir soluk getirebilir. Kısacası hepimize düşen görevler var. Bu derece iddialı kaynaklara sahip Çanakkale, Kültür, Tarih ve Doğa turizminde hak ettiği payı alabilmeli. Yeni stratejiler, projeler üzerine turizm sektörü çalışmalar yapmalı. Biz AK Partili milletvekilleri olarak Çanakkale’nin Çanakkaleli’nin faydasına her türlü projeye destek vermeye açığız. Göreve geldiğimiz günden beri Çanakkale’mizin hangi değeri varsa günü geldikçe ön plana çıkarıyoruz. Çanakkale’yi tüm değerleriyle birlikte ele almamız, buna göre planlamalar yapmamız gerekiyor" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!