Biga'nın Filizleri'ne burs olacak proje

Güncelleme Tarihi:

Biganın Filizlerine burs olacak proje
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 12:57

Biga'nın Filizleri'ne burs olacak proje

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Biga ilçesinde, lise ve üniversitede öğrenim gören öğrencilere maddi destek vermek amacıyla "Biga'nın Filizleri" adı altında proje başlatıldı. Tanıtımı yapılan projeyle gönüllü olarak burs vermek isteyenlerin, ihtiyaç sahibi öğrencilerin hesaplarına 250'şer lira yatıracakları bildirildi.
Biga Belediye Binası'ndaki tanıtımda burs yönetmeliği okundu. Ardından proje hakkında bilgi veren CHP'li Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, herkesi "Biga'nın Filizleri" projesine destek olmaya çağırdı. Üç gün gibi kısa sürede projede, 40 burs verecek gönüllüye ulaşıldığını belirten Başkan Işık, "Biga'nın Filizleri'ni geleceğe hazırlamak için yola çıktık. Apartman ve site yöneticileri, işyerleri, sivil toplum kuruluşları ve kişiler ile bir araya gelerek öğrenci okutacağız. Bu proje ile bir çocuk okuturken; bu aslında her burs verenin geleceğe çok emin adımlarla yürüyen bir kişi yetiştirmesi anlamına geliyor. Belediyelerin ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yasal olarak burs verememesi nedeniyle bu projeyi başlatıyoruz. Belediyemizin organizasyon gücü ve halkımızın örgütlenme becerisine güvenerek hemşerilerimizin kendi aralarında örgütlenmesine ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs vermesini sağlıyoruz. Bu projemizin üç günlük tanıtımı sırasında kısa sürede kentin dinamiklerinden ve değerli hemşerilerimizden gördüğümüz destek bizleri mutlu etti. Meslek odaları, dernekler, sivil toplum kuruluşları, taksi durakları, belediye çalışanları, muhtarlar, spor kulüpleri, meclis üyeleri, esnaflar ve duyarlı hemşerilerimiz bugün bir öğrenci için ayda 250 lira toplayarak bir öğrenciye destek vermeye başlayacak. Sadece belediyenin organizasyon gücünü ve halkın örgütlenme becerisini kullanarak kısa sürede ciddi rakamlara ulaşacağımızı biliyoruz. Siyasi hiçbir görüşe bakmaksızın öğrencilerimize ulaşacak, sadece ihtiyaç sahibi olmalarını önemseyeceğiz. Hedefimiz ailelerin maddi yetersizliği nedeniyle öğrenim görmekte zorlanan ve belki de yakın zamanda okulu bırakmak zorunda kalacak olan üniversite öğrencilerimize, lise öğrencilerimize eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve geleceğimizin garantisi evlatlarımızın meslek sahibi ufku açık bireyler olarak yetişmelerine imkan tanımaktır. Bigamız'da bu projeye sahip çıkacak vizyona sahip hemşehrilerimizin varlığı azımsanmayacak kadar çok. Biz buna inanıyoruz. Önümüzdeki süreçte bu sayıların daha çok artacağını da biliyoruz" dedi.
Başkan Işık'ın konuşmasının ardından toplantıya katılanlar arasından gönüllü olan Gülümser Esen, Emin Aktaş, Hüseyin Erdoğan ve Fatma Lütfiye Küçükbaşa, burs verilecek öğrencilerin belirlenmesi için kurulan komisyonda yer aldı. Belediye çalışanlarından iki kişinin de katılımıyla komisyonun çalışmalarına başlayacağı bildirildi. Burs vermek isteyen Bigalılar ve burs almak için başvuru yapacak öğrencilerin Eylül ayı sonuna kadar Biga Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne başvuru yapması gerektiği bildirildi.
Proje kapsamında 10 ay boyunca burs verenler direkt olarak ihtiyaç sahibi öğrencilerin hesabına aylık 250 TL yatırılacağı bildirildi.
Safiye TARI GÜNER / BİGA (Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!